Δ. Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί διαρκώς αδιέξοδα, τα οποία σε τελευταία ανάλυση πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας»

0
106

Τζανακόπουλος: «Οι δηλώσεις Ερντογάν στο πλαίσιο αυτής της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού προκαλούν ανησυχία.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και ένα σύστημα δημοσιογραφικό, πολιτικό, μιντιακό ερμηνεύουν οποιαδήποτε κριτική ασκείται στην ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος ως υιοθέτηση στάσεων, δηλώσεων και της ρητορικής του Ερντογάν, πράγμα άκρως επικίνδυνο» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Ναυτεμπορική TV” και συνέχισε τονίζοντας:

«Μετά από τις καταγγελίες, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια για την πολιτική των επαναπροωθήσεων τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, με προβληματίζει πολύ να θεωρείται η κριτική που ασκείται από όλη την δημοκρατική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως υιοθέτηση της στάσης του Ερντογάν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός αλλά δημοκρατικά κόμματα που οφείλουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση στη βάση των συνταγματικών επιταγών της δημοκρατίας, των αξιών και του πολιτισμού». Μάλιστα δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί διαρκώς αδιέξοδα, τα οποία σε τελευταία ανάλυση πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια υπογράμμισε: «Είναι σκληρή η πραγματικότητα και όταν η πραγματικότητα είναι σκληρή, τότε οι δηλώσεις πρέπει να είναι σκληρές, να αναδεικνύουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ασφυκτιούν από τις πληθωριστικές πιέσεις, από την καλπάζουσα ακρίβεια. Η κυβέρνηση αντί να επιχειρεί να ασκήσει πολιτική, ώστε να παρέμβει στο πεδίο της διαμόρφωσης των τιμών, δηλαδή να κάνει ελέγχους κινητοποιώντας την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αντί να επιχειρήσει να αποδιοργανώσει τα καρτέλ που λυμαίνονται την ελληνική αγορά στην ενέργεια και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αντί να βάλει πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αντί να αποσυνδέσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο, αντί να αξιοποιήσει τη ΔΕΗ ως δημόσιο πυλώνα στρατηγικού σχεδιασμού, η κυβέρνηση αυτό το οποίο κάνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια, να επιδοτεί δηλαδή στην πραγματικότητα τις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τον υψηλότερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη, με αυξήσεις στο ρεύμα και στην ενέργεια συνολικά οι οποίες αγγίζουν το 34%».

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας υποστήριξε: «Τα υπερκέρδη έχουν να κάνουν με τη σύγκριση των κερδών των εταιρειών αυτών σε σχέση με περιόδους κανονικότητας. Δεν γίνεται στην περίοδο της κανονικότητας η ΔΕΗ να έχει ένα κέρδος το οποίο να κυμαίνεται από 5-7% και ξαφνικά στην περίοδο της κρίσης και της ακρίβειας να έχει κέρδη 300 και 400 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ελληνική αγορά ενέργειας ή κάτι λειτουργεί προς όφελος των ολιγαρχικών συμφερόντων τα οποία κατισχύουν στην αγορά ενέργειας».

Σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η επίκληση του απορρήτου είναι μια εντολή του κ. Μητσοτάκη ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση» και προσέθεσε: «Είναι μια επιλογή που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, όπως άλλωστε λένε όλοι οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου με μια εξαίρεση τον κύριο Γεραπετρίτη, ότι δηλαδή δεν αντιτάσσεται το απόρρητο έναντι της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Εξεταστικής Επιτροπής που είναι η ανώτατη μορφή άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Διότι δεν μπορεί σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία να υπάρχουν νησίδες ανέλεγκτων δημόσιων υπηρεσιών, ανέλεγκτων δημόσιων λειτουργών, ανέλεγκτων προσώπων. Μετά λοιπόν από την παρέλαση όλων των μαρτύρων, οι οποίοι επικαλέστηκαν το απόρρητο για να συγκαλύψουν και να συσκοτίσουν αυτή την υπόθεση είχαμε και την επιλογή από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας να μην κληθεί κανένας επιπλέον μάρτυρας».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε: «Πάμε σε μια fast track διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς να εξετάσουμε επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται ως κεντρικά πρόσωπα τόσο με την εταιρεία Κrikel όσο και με την εταιρεία Intellexa. Επέτρεψε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία το πιο κρίσιμο πρόσωπο αυτής της διαδικασίας, η εκπρόσωπος της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator να απαντήσει στην Εξεταστική Επιτροπή γραπτώς και μάλιστα απαίτησε από την αντιπολίτευση να στείλουμε γραπτές ερωτήσεις, τις οποίες δεν ξέρουμε ποιος θα απαντήσει, δεν ξέρουμε με ποια διαδικασία θα απαντηθούν, δεν ξέρουμε πώς θα έρθουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Πρόκειται περί πραγματικά εξευτελισμού του ελληνικού Κοινοβουλίου και της ανώτατης αρχής κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και όλα αυτά για να συγκαλύψουν και να συσκοτίσουν. Κερδίζει χρόνο αυτή τη στιγμή το σκοτεινό σύστημα για να εξαφανίσει στοιχεία, να εξαφανίσει φακέλους, να καταστρέψει μηχανήματα. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση δημοκρατίας που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος. Δεν έχουμε κράτος ΕΥΠ και δικαστών, ούτε έχουμε κράτος Μητσοτάκη. Έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Υπάρχει λαϊκή κυριαρχία. Υπάρχει λογοδοσία, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι νομίζει αυτοανακηρυσσόμενος ανέλεγκτος από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr