ΔΕΗ κοινωνικό τιμολόγιο και έκπτωση στο ρεύμα – ΕΟΠΥΥ ραντεβού για γιατρό

0
58
δεη-κοινωνικό-τιμολόγιο-και-έκπτωση-σ

ΔΕΗ κοινωνικό τιμολόγιο και έκπτωση στο ρεύμα – ΕΟΠΥΥ ραντεβού για γιατρό – Τι ισχύει.

Ειδήσεις: Το νυχτερινό ρεύμα με το ειδικό τιμολόγιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την 1η Νοεμβρίου 2020, όπως υπενθυμίζει η ΔΕΗ (www.dei.gr) στους καταναλωτές. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα το νυχτερινό ρεύμα της χειμερινής περιόδου για τους πελάτες της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων νησιών θα ισχύει τις εξής ώρες: 3 μμ – 5 μμ και 2 πμ έως 8 πμ.

Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά το μειωμένο τιμολόγιο εφαρμόζεται από 3.30 – 5.30 μμ και 2 πμ έως 8 πμ. Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ (τηλ: 800 – 900 – 1000), καθώς και στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Πώς θα διαπιστώσετε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Όπως σημειώνει το newsit.gr, o πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα είναι ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής. Για να «τρέχει» το νυχτερινό ρεύμα θα πρέπει ο μετρητής να είναι διπλής εγγραφής, δηλαδή να υπάρχουν δυο κοντέρ. Το ένα θα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Αν ο δείκτης με την ένδειξη Μ (νυχτερινό τιμολόγιο) προχωρά, τότε σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα.

Ο δεύτερος τρόπος επιβεβαίωσης ενεργοποίησης του νυχτερινού ρεύματος είναι μια… ματιά στον λογαριασμό του ρεύματος. Για παράδειγμα, σε λογαριασμό της ΔΕΗ οι συνδέσεις που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο είναι αυτές που φέρουν τον τίτλο «Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο». Και στους «εναλλακτικούς» παρόχους όμως, υπάρχει αυτό το «Ν» δίπλα από τα προγράμματα που προσφέρουν νυχτερινό ρεύμα. Επιπλέον, στους λογαριασμούς προγραμμάτων με νυχτερινό ρεύμα -στην πίσω πλευρά- θα πρέπει να εμφανίζεται αναλυτικά η χρέωση νύχτας και οι κιλοβατώρες.

Ο τρίτος τρόπος είναι ο έλεγχος του πίνακα εγκατάστασης του σπιτιού, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι, το οποίο ανάβει κατά τις ώρες ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για να διαπιστώνουν αν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία του νυχτερινού ρεύματος, το οποίο προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις.

ΔΕΗ κοινωνικό τιμολόγιο και έκπτωση στο ρεύμα – ΕΟΠΥΥ ραντεβού για γιατρό – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Προγραμματισμός ραντεβού μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr/app.

Μεταβείτε στην εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/app


Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στο TAXISnet (Γ.Γ.Π.Σ.).

Στη συνέχεια αποδεχτείτε την πρόσβαση της εφαρμογής στα βασικά προσωπικά σας στοιχεία επιλέγοντας Συνέχεια και πατώντας το κουμπί Αποστολή.

Αν δεν διαθέτετε κωδικούς TAXISnet μπορείτε να αποκτήσετε από εδώ.


Επιβεβαιώστε ότι τα στοιχεία σας είναι ορθά. Αν κάποιο από τα στοιχεία σας δεν είναι σωστό μπορείτε να προχωρήσετε σε διόρθωση πατώντας το κουμπί Ενημέρωση Στοιχείων.

Επιβεβαιώστε την ορθότητα του Τ.Κ και του αριθμού τηλεφώνου σας. Με βάση τον Τ.Κ. θα σας εμφανιστούν στη συνέχεια τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής σας, ενώ στο τηλέφωνό σας θα σας σταλούν τα στοιχεία για τα ραντεβού σας.


Αν τα στοιχεία σας είναι ορθά πατήστε Αναζήτηση για να συνεχίσετε.Προγραμματισμός 1ης δόσης


Βήμα 1: 
Επιλέξτε το κέντρο εμβολιασμού από την αντίστοιχη λίστα.

Βήμα 2: Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από τις 07:00 έως τις 21:00
και χωρίζεται σε ζώνες διάρκειας 3 1/2 ωρών.

Στον πίνακα εμφανίζονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το ραντεβού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ζώνη ώρας, εκτός από αυτές που εμφανίζονται με γκρι χρώμα και δεν έχουν άλλα διαθέσιμα ραντεβού.


Προγραμματισμός 2ης δόσης


Αμέσως μετά την επιλογή ημερομηνίας για τον εμβολιασμό της 1ης δόσης θα πρέπει να επιλέξετε ημερομηνία ραντεβού για τη λήψη της 2ης δόσης.

Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε.

Αφού επιλέξετε την ημέρα και τη ζώνη ώρας και για το 2ο ραντεβού, η εφαρμογή σας εμφανίζει αναλυτικά την ημέρα και την ακριβή ώρα για κάθε ένα από τα ραντεβού σας.

Επιβεβαιώστε ότι είστε σύμφωνη/ος πατώντας το κουμπί ΝΑΙ.

Έχετε χρονικό περιθώριο 2 λεπτών για να επιβεβαιώσετε τα ραντεβού σας. Αν ξεπεράσετε το χρόνο αυτό θα πρέπει να κάνετε ξανά την διαδικασία.


Μετά την επιτυχή καταχώρηση των ραντεβού σας, εμφανίζεται ο Κωδικός Ραντεβού σε μορφή QR Code. Πατήστε στο κουπί Εκτύπωση για να εκτυπώσετε τη σελίδα αυτή.

Τα στοιχεία των ραντεβού σας θα σας αποσταλούν και με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο εφόσον το έχετε καταχωρήσει.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Την ημέρα του ραντεβού θα πρέπει:

  • Να φέρετε την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων σας.
  • Να γνωρίζετε τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού σας.
  • Επιπλέον, να φέρετε τον κωδικό ραντεβού QR Code, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Πώς θα κάνω αίτηση για επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ πρόγραμμα για νέους

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Ο νέος Χάρτης για αναδρομικά Αποστράτων, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr