ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη -Δραματική η κατάσταση!

0
247

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη και στις ευρύτερες περιοχές λόγω της πυρκαγιάς που κατακαίει ανεξέλεγκτα τα πάντα στο πέρασμά της.

Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Σπίτια και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ έχουν εκκενωθεί Θρακομακεδόνες, Ανω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες με σχετικό sms από το 112.

Τα αεροσκάφη ολοκληρώνουν τις εναέριες ρίψεις τους καθώς πέφτει το σκοτάδι και η πυρόσβεση θα συνεχίσει με επίγεια μόνο μέσα. Εχουν καεί σπίτια και περιουσίες, ενώ εκατοντάδες στρέμματα πράσινου έχουν γίνει στάχτη. Ευτυχώς – για την ώρα δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, ενώ έχουν απεγκλωβιστεί αρκετοί κάτοικοι, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Εξι άνθρωποι από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Και οι έξι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια ώρα, ένας πυροσβέστης διακομίστηκε με δύσπνοια στο 251 ΣΝΑ.

Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής

Βίντεο από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη τα οποία αποτυπώνουν το δράμα κατοίκων και πυροσβεστών:

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr