Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι – Λύγισε η μητέρα του

0
95
δίκη-γιακουμάκη-ένοχοι-οι-κατηγορούμ

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι – Λύγισε η μητέρα του

Ειδήσεις: Έπεσε η αυλαία της δίκης για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής στα Ιωάννινα που είχε βρεθεί νεκρός κοντά στη λίμνη και ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, είχε υποστεί άγριο bullying και βασανιστήρια από τους συμφοιτητές του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των εφέσεων η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη λύγισαν στη δικαστική αίθουσα καθώς δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Σημειώνεται πως ο πατέρας του είχε συγκλονίσει το ακροατήριο με όσα είχε πει.

Πρωτόδικα οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Πώς διαμορφώνονται οι ποινές σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση και το epirustvnews.gr, η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα περί ελαφρυντικών, που αιτήθηκαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, ενώ σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:

– 30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες.

– Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών

– Κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικες σε αρμόδιο φορέα.

Τι αναφέρει η απόφαση που ανακοινώθηκε μετά την εκδίκαση των οκτώ εφέσεων:

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι όπως πρωτόδικα ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή. Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα για αρκετή ώρα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr