Δήμος Αθηναίων: Το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας αναπλάστηκε και αποδόθηκε στο κοινό

0
140
δήμος-αθηναίων-το-ιστορικό-πάρκο-της-κ

Δήμος Αθηναίων: Ένας ακόμη πολύτιμος χώρος πρασίνου και άθλησης στην Αθήνα απέκτησε πάλι «ζωή».

Πρόκειται για το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας στα Πετράλωνα, το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, αναπλάστηκε-ανακατασκευάστηκε ριζικά με δωρεά της Novibet και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Το πάρκο της Κονίστρας, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, επί μία δεκαετία παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο, ώσπου η σημερινή δημοτική αρχή, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τον διεκδίκησε νομικά, κέρδισε την κυριότητά του και σχεδίασε από την αρχή την αναμόρφωσή του. Οι νέες, αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κονίστρα έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους και καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες Αθηναίους, κάθε ηλικίας, που αγαπούν την άθληση.

«Η στρατηγική μας για μία πόλη βιώσιμη και ανθεκτική ήδη αποφέρει καρπούς. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό χώρο στους Αθηναίους και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με προσεκτικό σχεδιασμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας μας θα έχουμε παραδώσει στην πόλη και στους κατοίκους της, πλήρως αναβαθμισμένο το 80% των αθλητικών μας χώρων», υπογράμμισε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr