Δημοσκόπηση : Οι δημοφιλίες των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

0
259
δημοσκόπηση-οι-δημοφιλίες-των-υπουργ

Aνακατατάξεις παρατηρούνται σύμφωνα με το βαρόμετρο της GPO για λογαριασμό του powergame.gr, όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, μετά μάλιστα και τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά, με 69,8%, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη να διαγράφει ανοδική τροχιά και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 54,4%. Τρίτος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος με 49,4% ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο νεοεισελθείς υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Εσωτερικών Μ.Βορίδης.

Παράλληλα, στο ερώτημα για το τι θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες εάν διεξάγονταν οι εκλογές με απλή αναλογική, η ΝΔ συγκεντρώνει το 35.2% των ψήφων έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την τελευταία μέτρηση του περασμένου Ιουλίου, η ΝΔ εμφανίζει απώλεια 0,8 ποσοστιαίων μονάδων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια ποσοστιαία μονάδα. Στο «χάρτη» των υπόλοιπων κομμάτων, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6% (6,5% στη μέτρηση του Ιουλίου 2021), το ΚΚΕ 6,2% (5,8%), η Ελληνική Λύση 3,4% (3,6%) και το ΜΕΡΑ 25 2,9% (3%). Ένα ποσοστό 6,6% διανέμεται σε άλλους μικρότερους σχηματισμούς (Έλληνες για την πατρίδα, Δημιουργία, άλλο κόμμα) ενώ ένας στους δέκα που ρωτήθηκαν δήλωσε αναποφάσιστος.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr