Δημοσκόπηση Prorata: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

0
126
δημοσκόπηση-prorata-στις-8-μονάδες-η-διαφορά

Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Prorata, αποδεικνύει ότι το πολιτικό σκηνικό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και το κυβερνών κόμμα παραμένει σταθερά ψηλά και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Αποδεικνύει επίσης, και το στοιχείο που εμφανίστηκε στις άλλες δημοσκοπήσεις. Δηλαδή τη μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ, μετά τις εσωκομματικές εκλογές και τις προσδοκίες που αυξήθηκαν με την εκλογή του Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον «Σφυγμό» του Δεκεμβρίου, τη τελευταία μηνιαία μέτρηση πολιτικών τάσεων και εκλογικής επιρροής των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία (33%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (25%) παρουσιάζουν οριακές απώλειες της τάξης του 1% συγκριτικά με την μέτρηση του Οκτωβρίου, διατηρώντας την μεταξύ τους ποσοστιαία απόσταση, η οποία ανιχνεύεται και αυτή τη φορά στο 8%. Αντίστοιχα, οριακές μόνο μεταβολές ανιχνεύονται ως προς την επιρροή του ΚΚΕ (4.5%), της Ελληνικής Λύσης (3.5%) και του ΜεΡΑ 25 (2%).

Αυτό δείχνει ότι παρά τα προβλήματα που εμφανίζει η κυβέρνηση, ειδικά στο θέμα της υγειονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να σηκώσει κεφάλι.

Αντίθετα, η μεγάλη αλλαγή έρχεται στο κέντρο. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφεται μια εντυπωσιακή διαφοροποίηση της τάξης του 70% ως προς την επιρροή του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο από το 6.5% της μέτρησης του Οκτωβρίου εκτοξεύεται σήμερα στο 11%. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αναμφίβολα, η σημαντική αυτή μεταβολή συσχετίζεται με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι η γενικευμένη αίσθηση αναγέννησης του κόμματος με νέα, προσλαμβανόμενα ως άφθαρτα υλικά, αναμφίβολα θα του έδινε μία νέα δυναμική την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr