«Διονύσιος Σολωμός»: Απίστευτη ταλαιπωρία για 160 επιβάτες – Έδεσε στο λιμάνι της Μήλου

0
100
διονύσιος-σολωμός-απίστευτη-ταλαι

«Διονύσιος Σολωμός»: Απίστευτη ταλαιπωρία για 160 επιβάτες – Έδεσε στο λιμάνι της Μήλου

Ειδήσεις: Αίσιο τέλος είχε η ταλαιπωρία των 160 επιβατών του οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» που δεν μπορούσε να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι της Μήλου λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο δεν επέτρεπαν για πολλή ώρα στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» να δέσει στο λιμάνι της Μήλου.

Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο των Δυτικών Κυκλάδων Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος και Θήρα μεχρι τις 9 το πρωί της Τρίτης ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά στο λιμάνι του Αδάμαντα κοντά στην Χιβαδόλιμνη.

Μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες περίπου στις 9.30 έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Εκτός από τους 160 επιβάτες το πλοίο μεταφέρει και 45 φορτηγά, 59 ΙΧ και 9 δίκυκλα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σίφνου και Μήλου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, ότι εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Πειραiά για Κύθνο -Σέριφο -Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Σίφνου και Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια εντός του όρμου ν. Μήλου, μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ενώ επί του πλοίου παραμένουν εκατόν εξήντα (160) επιβάτες, σαράντα πέντε (45) Φ/Γ οχήματα, πενήντα εννέα (59) Ι.Χ. οχήματα και εννέα (09) δίκυκλα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr