Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ – Ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός

0
47
δολοφονία-καραϊβάζ-λίστες-από-αεροδρ

ΚΑΡΑΪΒΑΖ -Ενισχύεται η πιθανότητα των πληρωμένων εκτελεστών από το εξωτερικό που σκότωσαν τον άτυχο δημοσιογράφο. Τα βήματα που ακολουθεί το τμήμα ανθρωποκτονιών. Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που εξετάζονται. Θρήνος στην κηδεία του 53χρονου στη Δράμα, συγκλόνισε ο γιος του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04), αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ.. Οι έρευνες από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει και τα ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας έχουν απλώσει παντού τα δίχτυα τους έτσι ώστε να φτάσουν στον εντοπισμό τόσο των δραστών όσο και των ηθικών αυτουργών της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Open η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ είναι διττός και αφορά τόσο τους εκτελεστές όσο και τον ηθικό αυτουργό. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, έχει ξεκινήσει έναν συγκεκριμένο κύκλο ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται και αναζητούνται στοιχεία από ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, όπου θα μπορούσαν να έχουν διαμείνει οι δράστες, αλλά και διαμερίσματα Airbnb. Εκεί θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν μισθώσει ένα διαμέρισμα ακόμα και με πλαστά στοιχεία, έτσι ώστε να διαφύγουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους ίχνη. Μάλιστα, το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει στραφεί σε μια τέτοια αναζήτηση στοιχείων, ενισχύει ακόμα περισσότερο την άποψη πως μπορεί να επρόκειτο πράγματι για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που ήρθαν για να εκτελέσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ και στη συνέχεια διέφυγαν από την Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία έχει στείλει σήμα σε όλα τα αεροδρόμια αλλά και στα χερσαία σύνορα, ζητώντας τις λίστες με τους ανθρώπους που μπήκαν και βγήκαν από τη χώρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. μοιάζει αρκετά με αυτή της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, όπου και οι δράστες εντοπίστηκαν. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, οι αρχές να «πατήσουν» στα ίδια βήματα για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ – Ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός-Η φωτογραφία από το βίντεο – ντοκουμέντο με τους δράστες

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr