ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!! Ακόμα και διπλάσια ενίσχυση για ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΟΠΕΚΕΠΕ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

0
105

Περιεχόμενα

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!! Ακόμα και διπλάσια ενίσχυση για ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) !!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΟΠΕΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Οι τελευταίες εξελίξεις!

NEWS: Διπλάσια ενίσχυση απ’ αυτή που αρχικά έχει προβλεφθεί, ενδέχεται να εισπράξουν οι καλλιεργητές που θα επιλέξουν κριθάρι και μαλακό σιτάρι την προσεχή καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με υπολογισμούς της αγοράς και στελεχών με εμπειρία στον κλάδο των εισροών. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που με βάση τη νέα ΚΑΠ, οι δύο καλλιέργειες εντάσσονται στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τα στέμματα που θα καλλιεργηθούν. Με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, δύσκολα χιλιάδες καλλιεργητές θα μετακινηθούν στις δύο αυτές καλλιέργειες, ακολουθώντας το μονοπάτι το πιστοποιημένου σπόρου και μάλιστα στην θεσμική του εκδοχή, δηλαδή των 18 κιλών το στρέμμα (καρτελάκι).

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το φθινόπωρο, δεν θα καλλιεργηθούν με πιστοποιημένο κριθάρι ή μαλακό σιτάρι, ούτε τα μισά στρέμματα απ’ αυτά που έχουν προβλεφθεί στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ. Άρα το στρεμματικό πριμ που θα ισχύσει με βάση τη διαίρεση (προβλεπόμενο συνολικό ποσό δια τα στρέμματα), μπορεί να φθάσει και το διπλάσιο, ήτοι περί τα 20 ευρώ το στρέμμα.

4_114_2

Όπως αναφέρουν στην Agrenda άνθρωποι της αγοράς και οι δύο καλλιέργειες καθώς είναι καινούργιες στο καθεστώς, οι καλλιεργητές θέλουν το χρόνο τους ώστε να δουν το όφελος.

Συγκεκριμένα, στο μεν μαλακό σιτάρι εκτιμάται ότι μόλις σε ένα 5% των στρεμμάτων γίνεται σήμερα χρήση πιστοποιημένου σπόρου. Οπότε από τα 580.000 στρέμματα πάνω στο οποίο έχει υπολογιστεί το 10ευρω ενίσχυσης (το 64% των συνολικών στρεμμάτων), γύρω στα 200.000 θα είναι εκείνα σε πρώτη φάση που θα εξασφαλίσουν το καρτελάκι.

Στην περίπτωση τώρα του κριθαριού το ποσοστό είναι σαφώς μεγαλύτερο, καθώς το βυνοποιήσιμο (το 15% των εκτάσεων) το οποίο στηρίζεται σε συμβόλαια φυτεύεται σχεδόν στο 100% με πιστοποιημένο σπόρο. Αντίθετα το κτηνοτροφικό το οποίο σε μεγάλο βαθμό παράγεται από κτηνοτρόφους για ιδιοκατανάλωση, ο σπόρος που μπαίνει είναι κατά βάση των παραγωγών.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ:

Συνδεδεμένη Ενίσχυση Μαλακού Σιταριού

Η ενίσχυση καταβάλλεται ανά εκτάριο επιλέξιμης έκτασης που καλύπτεται με την αντίστοιχη καλλιέργεια, εφόσον η σπορά έχει γίνει με τουλάχιστον 18 κιλά/στρέμμα πιστοποιημένο σπόρο. Ως προς την προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης και τη μέθοδο υπολογισμού ισχύει ό,τι και στο σκληρό σιτάρι, δηλαδή 100 ευρώ/εκτάριο για χρήση πιστοποιημένου σπόρου ή 10 ευρώ/στρέμμα.Ο στόχος της ενίσχυσης για κάθε έτος της περιόδου 2023-2027 είναι τα 582.400 στρέμματα, που αντιπροσωπεύουν το 64% της δηλούμενης έκτασης μαλακού σιταριού (Μέσος Όρος της περιόδου 2016- 2020, στοιχεία του ΟΣΔΕ). Επομένως, ο προϋπολογισμός της ενίσχυσης για κάθε έτος της περιόδου 2023-2027 είνα 5.824.000 ευρώ για κάθε έτος και ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης για ολόκληρη την περίοδο 2023-2027 είναι 29.120.000 ευρώ.

Συνδεδεμένη Ενίσχυση Κριθαριού

Η ενίσχυση καταβάλλεται ανά εκτάριο επιλέξιμης έκτασης που καλύπτεται με την αντίστοιχη καλλιέργεια, εφόσον η σπορά έχει γίνει με τουλάχιστον 18 κιλά/στρέμμα πιστοποιημένο σπόρο. Ως προς την προτεινόμενη τιμή ενίσχυσης και τη μέθοδο υπολογισμού ισχύει ό,τι και στο σκληρό σιτάρι, δηλαδή 100 ευρώ/εκτάριο για χρήση πιστοποιημένου σπόρου ή 10 ευρώ/στρέμμα. Ο στόχος της ενίσχυσης για κάθε έτος της περιόδου 2023-2027 είναι τα 832.000 στρέμματα, που αντιπροσωπεύουν το 64% της δηλούμενης έκτασης μαλακού σιταριού (Μέσος Όρος της περιόδου 2016- 2020, στοιχεία του ΟΣΔΕ). Επομένως, ο προϋπολογισμός της ενίσχυσης για κάθε έτος της περιόδου 2023-2027 είναι 8.320.000 ευρώ για κάθε έτος και ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης για ολόκληρη την περίοδο 2023-2027 είναι 41.600.000 ευρώ.

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!! Ακόμα και διπλάσια ενίσχυση για ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΟΠΕΚΕΠΕ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων.

Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!! Ακόμα και διπλάσια ενίσχυση για ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΟΠΕΚΕΠΕ!!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Oι επικρατέστερες ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr) τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του  e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Πότε θα φτάσει στις τσέπες τους η ενίσχυση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- Στις 23/9 … ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 20/9: Τι ανατροπές θα δείτε στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ- VOUCHER.GOV.GR – ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr