Δριμύ κατηγορώ από Ρωσία: Παθογόνοι ιοι βρέθηκαν στα εργαστήρια της Ουκρανίας

0
164
δριμύ-κατηγορώ-από-ρωσία-παθογόνοι-ιο

Δριμύ κατηγορώ από Ρωσία: Παθογόνοι ιοι βρέθηκαν στα εργαστήρια της Ουκρανίας

Ειδήσεις:  Ο ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ μετά από τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογο του, επανέλαβε τις κατηγορίες για την ύπαρξη 30 εργαστηρίων για βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι Αμερικανοί διέψευσαν την εμπλοκή τους στη λειτουργία αυτών των εργαστηρίων .

Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι;

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov:

«Στο έδαφος της Ουκρανίας υπήρχαν 30 εργαστήρια βιολογικών όπλων, χωρισμένα σε δύο τομείς: «επιστημονική έρευνα» και «υγειονομική-βιολογική έρευνα».

Ο οργανισμός χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DTRA) και το στρατιωτικό τμήμα Black & Veatch.

Μεταξύ άλλων από το 2021 το Πεντάγωνο παρακολουθεί σε συνεργασία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται από ζώα, με χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τα έτη 2020–21, στο έδαφος της Ουκρανίας, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μελέτησε τα παθογόνα του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης, της μηνιγγίτιδας, ως μέρος συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών για τη διασφάλιση της βιολογικής ασφάλειας στα «εξωτερικά άκρα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το πρόσχημα της μελέτης της θεραπείας για τη μόλυνση από τον κορωνοϊό, χιλιάδες δείγματα DNA στάλθηκαν από την Ουκρανία στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reid των ΗΠΑ.

Παρακολουθούμε αυτά τα εργαστήρια βιολογικών όπλων από το 2014 και έχουμε επαληθεύσει ότι το λεγόμενο πρόγραμμα των ΗΠΑ για τη «μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας της Ουκρανίας» έχει προκαλέσει δυσανάλογη αύξηση σε εξαιρετικά μεταδοτικές ασθένειες, προκαλώντας αποσταθεροποίηση της οικονομίας.

Αύξηση της ερυθράς, της διφθερίτιδας και της φυματίωσης έχει παρατηρηθεί στο έδαφος της Ουκρανίας. Τα κρούσματα ιλαράς έχουν αυξηθεί . Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει ότι η Ουκρανία είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει επιδημία πολιομυελίτιδας.

Πιστεύουμε ότι το 2007 η μεταδοτική αφρικανική πανώλη των χοίρων παρακολουθούνταν από το Πεντάγωνο. Αυτό προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημιά σε ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με τον αποκλεισμό τους από την εξαγωγή χοιρινού κρέατος.

Η Ουκρανία ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο αυτών των εργαστηρίων στην επικράτειά της. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτά τα προγράμματα καταργούνται επειγόντως [για απόκρυψη].

Μετά την ανάλυση των εγγράφων, διαπιστώσαμε ότι το Ουκρανικό Υπουργείο Υγείας διέταξε την καταστροφή αυτών των παθογόνων από τα εργαστήριά του στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Οι οδηγίες που δόθηκαν υποδηλώνουν ότι η καταστροφή αυτών των παθογόνων είναι ανεπανόρθωτη.

Φαίνεται ότι όλα τα απαραίτητα για τη συνέχιση αυτών των προγραμμάτων έχουν ήδη αφαιρεθεί από το έδαφος της Ουκρανίας. Μεταξύ αυτών που καταστράφηκαν είναι η πανώλη, ο άνθρακας και η βρουκέλλωση στο εργαστήριο του Lvov, παθογόνα διφθερίτιδας, σαλμονέλας και δυσεντερίας στα εργαστήρια Kharkov και Poltava.

Μόνο στο Lyvo, 232 τόμοι παθογόνων λεπτοσπείρωσης, 10 βρουκέλλωσης και 5 πανώλης. Μαζί, αθροίζονται σε 320. Η ονοματολογία και ο δυσανάλογος αριθμός παθογόνων επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για βιολογικά προγράμματα στρατιωτικού χαρακτήρα.

Οι επόπτες στο Πεντάγωνο κατανοούν ότι εάν αυτή η συλλογή κατέληγε στα χέρια ειδικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία θα κατηγορούνταν ότι παραβιάζουν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά και Τοξικά Όπλα, ιδιαίτερα την απαγόρευση της ανάπτυξης παθογόνων παραγόντων από μικροοργανισμούς μέσω της συνθετικής βιολογίας.

Μόνο αυτό μπορεί να εξηγήσει πόσο γρήγορα κατέστρεψαν τα υλικά. Αυτό είναι απλώς μια επιλογή εγγράφων, συνεχίζουμε τη δουλειά μας και θα σας κρατάμε ενήμερους».

militaire.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr