Εδώ και 14 ώρες ξεκίνησαν οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022 για την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ -Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΚΟ

0
200

Περιεχόμενα

Εδώ και 14 ώρες ξεκίνησαν οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) 2022 για την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ -Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΔΕΗ, ΔΕΚΟ

Ειδήσεις: Τηρείται απολύτως το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πίστωση της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους 533.921 δικαιούχους ανέρχεται στα 657,35 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Νωρίτερα στέφθηκαν με επιτυχία οι δοκιμαστικές πληρωμένες (εντός συστήματος) που διεξήγαγε η αρχή πληρωμών και αυτή την ώρα υπογράφεται αρμοδίως η εντολή προς την τράπεζα με τις λίστες και τα ποσά των δικαιούχων.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπως όλοι πιστεύουν, από το απόγευμα οι δικαιούχοι αγρότες θα βλέπουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους και θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ATMs της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής της προκαταβολής του τσεκ, αυτή έγινε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, αμέσως με την έναρξη του οικονομικού έτους πληρωμών ενισχύσεων 2023 και σε αυτή την προκαταβολή περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και 26.000  μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022. Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους  533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανέρχεται στα 657,348.067,63 ευρώ, έναντι 633.434.763,44 ευρώ το 2021 και όλες οι εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων κατανεμήθηκαν  μόνο σε κτηνοτρόφους.

atm_piraeus

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: 

Γεωργαντάς: Νωρίτερα από κάθε φορά εφέτος η πληρωμή  προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους 657,3 εκατ. € – Για πρώτη φορά μέσω gov.gr

Με αφορμή την ολοκλήρωση, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά (18.10.2022), της διαδικασίας πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης 2022, ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υλοποίηση της πληρωμής της προκαταβολής της  Βασικής Ενίσχυσης  του 70% σε 533.921 δικαιούχους, για πρώτη φορά μέσω του gov.gr,  αποτέλεσε στόχο για τον  οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, & Τροφίμων, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΕΘΕΑΣ, τα ΚΥΔ και η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάσθηκαν αποτελεσματικά.

Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, αμέσως με την έναρξη του οικονομικού έτους πληρωμών ενισχύσεων 2023 και σε αυτή την προκαταβολή περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και 26.000  μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022. Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους  533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανέρχεται στα 657,348.067,63 ευρώ, έναντι 633.434.763,44 ευρώ το 2021 και όλες οι εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων κατανεμήθηκαν  μόνο σε κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή της 18.10.2022  γίνεται μετά την ολοκλήρωση και των προβλεπόμενων από τις κοινοτικές διατάξεις τελικών διασταυρωτικών ελέγχων επιλεξιμότητας των αιτήσεων των δικαιούχων  έτους 2022 από τον αρμόδιο Οργανισμό Πληρωμών – ΟΠΕΚΕΠΕ. Η εντολή πληρωμής και  το μαγνητικό αρχείο για την πίστωση των λογαριασμών διαβιβάσθηκε στην αρμόδια τράπεζα. Η πίστωση των λογαριασμών θα αρχίσει αργά το απόγευμα στις 19.10.2022 και οι δικαιούχοι θα μπορούν από την Πέμπτη 20/10/2012 να προβαίνουν σε ανάληψη των χρημάτων τους.

Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε έγκαιρα και με ασφάλεια χάρις στην πετυχημένη μεταρρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση, με την μεταφορά της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 και την καταβολή των ενισχύσεων για πρώτη φορά στο κυβερνητικό νέφος  gov.gr.

Η μεταφορά της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 στο gov.gr, δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά συνδεμένη με την απαρχή μιας σειράς ψηφιακών έργων και εφαρμογών που θα ακολουθήσουν, τόσο για την εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027, όσο και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους υποβολής των δηλώσεων από τους αγρότες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ενεπλάκησαν και συνέβαλαν στην πληρωμή της προκαταβολής  2022, από τους φορείς που προανέφερα και κυρίως τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ για την έγκαιρη  ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα λάβει σε λίγο και επίσημα έγκριση από την ΕΕ επιβάλλει να προγραμματίσουμε από τώρα την έγκαιρη έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 στο gov.gr, τροποποιώντας  την ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ που ξεκινάει από 1.1.2023.

Οφείλω να σημειώσω ότι αυτή η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την εξασφάλιση ρευστότητας στον αγροτικό τομέα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά συνεχής. Από τον Ιανουάριο  του 2022 μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί στον αγροτικό τομέα συνολικά, περισσότερα από 2 δις ευρώ, σε αποζημιώσεις και ενισχύσεις από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις  της Κυβέρνησης παραμένει σταθερή στην στήριξη των παραγωγών γεωργών και κτηνοτρόφων, προκειμένου μέσα στις δυσκολίες της κρίσης να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα».

Μετρά αντίστροφα η ώρα πληρωμής

Όπως έγραφε από την Τρίτη το Agronews, μετρά πλέον αντίστροφα η ώρα για την πίστωση της προκαταβολής του τσεκ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με τα εξατομικευμένα ποσά να εμφανίζονται στο σύστημα.

Αυτό σημαίνει λίγο έως πολύ, πως όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη πληρωμή που δρομολογείται να ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, σχεδόν ένα δεκαήμερο πριν από το σύνηθες διάστημα κατά το οποίο γίνονταν οι πιστώσεις τα προηγούμενα έτη.

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η σύμβαση μεταξύ της Πειραιώς και του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίες τεχνικές εργασίες για την πληρωµή της προκαταβολής του τσεκ έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον ολοκληρώνονται.

Πληρώνονται και οι μεταβιβάσεις

Η πληρωμή θα αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 700 εκατ. ευρώ για 650.000 περίπου δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Πληροφορίες της Agrenda από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, αναφέρουν ότι έχουν γίνει 26.000 αιτήσεις μεταβιβάσεων οι οποίες έχουν ελεγχεί όλες και οι περισσότερες από αυτές θα πληρωθούν κανονικά. Εκτός πληρωμής προφανώς, θα μείνουν όσες σχετίζονται με ύποπτες περιπτώσεις μεταβιβάσεων, που κατά βάσει αφορούν σε… αμαρτωλά βοσκοτόπια. 

Κατά τα λοιπά, οι δοκιμαστικές πληρωμές που ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, δείχνουν μια καλή πληρωμή, «χωρίς παρατράγουδα» όπως έχει επανειλημμένα σχολιάσει στην Agrenda και το Agronews ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς. Η πίστωση θα αφορά το 94% των δικαιούχων, καθώς κυβερνητική πρόθεση είναι να δοθεί «πλουσιοπάροχα» εν µέσω του δυσµενούς οικονοµικού κλίµατος και να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία µετά για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου. Άλλωστε, ενόψει της έναρξης της Agrotica την προσεχή Πέμπτη 20 του μήνα, η ηγεσία του υπουργείου θέλει τα ποσά να βρίσκονται στους λογαριασμούς των περισσότερων δικαιούχων, λαμβάνοντας υπόψιν τους την καθυστέρηση με την οποία εμφανίζονται τα ποσά σε άλλες τράπεζες. Η βούληση να ανοίξει η Agrotica με πιστωμένο στους αγρότες τσεκ είχε εκφραστεί ήδη από τις αρχές Σεπτέμβρη, με τις μεταρρυθμίσεις που έφεραν το ΟΣΔΕ στο σύννεφο του gov.gr να επιτρέπουν την υλοποίηση τέτοιων στόχων με άνεση και ακρίβεια.

Εδώ και 14 ώρες ξεκίνησαν οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022 για την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ -Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΚΟ – Oι ημερομηνίες!

Από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2022 και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

-Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από τοΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Εδώ και 14 ώρες ξεκίνησαν οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022 για την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ -Πότε θα πληρωθούν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΚΟ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

ΟΑΕΕ (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΝΑΤ (nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Ευχάριστα ΝΕΑ για τις ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2022 – ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, Έπεσαν οι υπογραφές!!!

Προς ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Απο ώρα σε ώρα ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ για ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, EFKA,ΟΠΕΚΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr