Έφη Αχτσιόγλου: “Και επίσημα πλέον ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων”

0
103

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται και επίσημα με αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου…

σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν σήμερα και «καταρρίπτουν με παταγώδη τρόπο κάθε απέλπιδα επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ανεστραμμένη την κοινωνική πραγματικότητα».

Ακολούθως η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει:

«Ο Μητσοτάκης ταυτίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο με:

-Την αύξηση του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και σε κοινωνικό αποκλεισμό, 200.000 επιπλέον συμπολίτες μας αντιμετώπισαν τον κίνδυνο φτώχειας εξαιτίας των επιλογών του.

-Την αύξηση των παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας.

-Την αύξηση των εργαζόμενων σε κίνδυνο φτώχειας.

-Τη μείωση του μέσου ισοδύναμου ατομικού διαθέσιμου εισοδήματος.

-Τη στασιμότητα ή μείωση εισοδήματος για το 93% των νοικοκυριών.

-Την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων.».

Τα στοιχεία αυτά, προσθέτει η κυρία Αχτσιόγλου, «αποτυπώνουν μέρος μόνο της δραματικής πραγματικότητας, καθώς δεν αφορούν τα έτη 2021 και 2022, όπου συνεχίστηκε πιο επιθετικά η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και η εξάντληση του εισοδήματος των πολιτών λόγω της εκρηκτικής ακρίβειας» και σημειώνει:

«Πρόσθετα σε όλα αυτά έρχονται να επιβαρύνουν την κατάσταση η κυβερνητική αλαζονεία και αυταρέσκεια. Είναι πλέον σαφές ότι κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά μια ακόμη μέρα επιδείνωσης των όρων ζωής για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών».


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr