Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα

0
29

Ελπίδα αισιοδοξίας ανήμερα των Χριστουγέννων δίνει η είδηση της άφιξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το «ταξίδι» των πρώτων δόσεων προς όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησε την Πέμπτη και σήμερα, αργά το απόγευμα, τα φορτηγά με τα εμβόλια που αναλογούν σε πρώτη φάση για την Ελλαδα, έφτασαν στη χώρα, καθώς σύμφωνα με το Open, πέρασαν τον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της μέχρι τις 31 του μήνα ακόμα 83.850 δόσεις, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται ότι θα παραλάβει άλλες 429.000 και 333.450 δόσεις αντίστοιχα.

Η μεταφορά των εμβολίων στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες και από εκεί στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και με ισχυρότατη αστυνομική προστασία.

Συγκεκριμένα, τη φύλαξη των κέντρων αποθήκευσης έχει αναλάβει η αστυνομία και η πυροσβεστική όλο το 24ωρο. Τα ισοθερμικά κιβώτια με τα εμβόλια θα παραλαμβάνονται παρουσία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων από φορτηγά, αφού πρώτα γίνει έλεγχος της ταυτότητας του οδηγού και του οχήματος, και στη συνέχεια θα μεταφέρονται συνοδεία των σωμάτων ασφαλείας στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Πηγή: tilegrafimanews.gr