Εγινε το πρώτο βήμα για το κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

0
134

Στην έκδοση κοινών ευρωπαϊκών πιστοποιητικών για ιατρικούς λόγους συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την υλοποίηση της πρότασης τουΚυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου, αναφέρεται πως «σε πείσμα κάποιων στην Ελλάδα, η υλοποίηση της πρότασης του πρωθυπουργού προχωράει βήμα-βήμα κι όσο νωρίτερα γίνει πράξη τόσο το καλύτερο για όλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:
Το πρώτο βήμα υλοποίησης της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού έγινε σήμερα. Τα κράτη-μέλη, με την υποστήριξη της Κομισιόν, συμφώνησαν στις κατευθυντήριες γραμμές για την έκδοση τυποποιημένων κοινών ευρωπαϊκών πιστοποιητικών για ιατρικούς λόγους. Πρόκειται για μια σημαντική αρχή. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η διεύρυνση της χρήσης τους, ώστε να διευκολύνονται οι Ευρωπαίοι πολίτες στα ταξίδια τους, όταν σημαντικό ποσοστό θα έχει εμβολιαστεί. Σε πείσμα κάποιων στην Ελλάδα, η υλοποίηση της πρότασης του πρωθυπουργού προχωράει βήμα-βήμα κι όσο νωρίτερα γίνει πράξη τόσο το καλύτερο για όλους.

Πηγή: tilegrafimanews.gr