Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν – Τι λέει το βούλευμα

0
324
έγκλημα-στα-γλυκά-νερά-σε-δίκη-ο-μπάμπη

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν – Τι λέει το βούλευμα

Ειδήσεις: Ψύχραιμο, επικίνδυνο και ανάλγητο χαρακτηρίζει το βούλευμα του Συμβουλιου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον Μπάμπη Ανανγωστόπουλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο Αναγνωστόπουλος ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του παραπέμπει ομόφωνα στο εδώλιο τον κατηγορούμενο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, ο οποίος υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες την πρόταση του στο Δικαστικό Συμβούλιο, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν» που «από καιρό» ο κατηγορούμενος «καλλιεργούσε στη σκέψη του για να απαλλαγεί από την παρουσία της», αναλύοντας πως το σχέδιο του Ανανωστόπουλου περιελάμβανε δύο σκέλη: Εκείνο της δολοφονίας της συζύγου και μητέρας της κόρης του και εκείνο της μετέπειτα «σκηνοθεσίας» για να παραπλανήσει τις αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους», σημειώνει ο εισαγγελικός λειτουργός για τη νύχτα της 11ης Μαϊου 2021, «ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους.

Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών».

Ο εισαγγελέας αναφέρεται σε «σκηνογραφία» που έστησε μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, πριν ανέβει στο υπνοδωμάτιο και πνίξει την Καρολάιν, η οποία, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, είχε έναν βασανιστικό αγωνιώδη θάνατο, καθώς η προσπάθεια του κατηγορούμενου διήρκεσε πέντε ολόκληρα λεπτά : «Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, στην οποία τονίζεται πως το θύμα, σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του Αναγνωστόπουλου, προσπαθούσε να αντισταθεί μέσα σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες.

Στο βούλευμα γίνεται δεκτό το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού για τη στοιχειοθέτηση του «ανθρωποκτόνου δόλου» του κατηγορούμενου, ο οποίος, απολογούμενος, επικαλέστηκε έντονη φόρτιση μετά από επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί και περιέγραψε τη σκηνή του πνιγμού ως ατύχημα.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, «εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας στις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξ αρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστείσας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr