Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το ελληνικό πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού

0
21
εγκρίθηκε-από-την-κομισιόν-το-ελληνικ

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πρόγραμμα στήριξης με το οποίο θα ενισχυθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη σήμερα στις 14:00 με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων, με αντικείμενο την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης για την εφαρμογή ειδικού καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων.

Αυτό θα έχει τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Το ύψος της συνολικής ενίσχυσης που θα δοθεί στις επιχειρήσεις ανέρχεται σε 425 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα 75 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της ενίσχυσης θα αντιστοιχεί στο 5% του τζίρου του 2019, ενώ το μέγιστο ποσό στήριξης έχει οριστεί στις 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στη συγκεκριμένη δράση είναι η μείωση του τζίρου που κατέγραψε κάθε επιχείρηση το 2020 να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 30% του αντίστοιχου τζίρου του 2019, ενώ απαιτείται κάθε επιχείρηση κατά το 2019 να απασχολούσε τουλάχιστον έναν εργαζόμενο για 12 μήνες.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr