Είδηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Τι αλλάζει στη ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

0
380

Είδηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Τι αλλάζει στη ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA (efka.gov.gr), ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Τη βιώσιµη διαχείριση των εισροών που περιλαµβάνει τη συµµόρφωση µε κανόνες ορθολογικής λίπανσης, την ελαχιστοποίηση απωλειών αρδευτικού νερού και πρόσθετες δεσµεύσεις για αγρότες µε εκµεταλλεύσεις τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη νιτρορύπανση, προωθεί η Κοµισιόν για την έγκριση ορισµένων συνδεδεµένων ενισχύσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αυτό αφορά ιδιαίτερα περιπτώσεις όπως είναι το καλαµπόκι και η βιοµηχανική ντοµάτα που θεωρούνται υδροβόρες και προσπαθεί η χώρα µας να τις περάσει στη λίστα σε διαβούλευση µε τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγµα της Ισπανίας, όπου τελικά εγκρίθηκε οριστικά η συνδεδεµένη στη βιοµηχανική ντοµάτα, εφόσον οι αρχές πρόσθεσαν τον όρο «βιώσιµη διαχείριση εισροών» ως προαπαιτούµενο λήψης της.

Αυτά τα ΝΕΑ κάνουν τους αγρότες … ταύρους !! Όλη η αλήθεια για την πληρωμή α’ δόσης Νέων Αγροτών ΟΠΕΚΕΠΕ – VOUCHER gov.gr 2022

Είδηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Τι αλλάζει στη ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Ο όρος αυτός εξειδικεύεται ως εξής: «Καθώς πρόκειται για αρδευόµενη καλλιέργεια, οι εργασίες λίπανσης, η φυτοπροστασία και η άρδευση, πρέπει να περιλαµβάνονται στο Ηµερολόγιο Εργασιών. Οι εφαρµογές λιπασµάτων πρέπει να συµµορφώνονται µε τις πρόνοιες ενός σχεδίου λίπανσης που πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριµένες τεχνικές συµβουλές για ορθολογική λίπανση. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την προσαρµογή της παροχής θρεπτικών ουσιών στις πραγµατικές υπολογισµένες ανάγκες, ελαχιστοποιώντας τις απώλειές τους και µειώνοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για την επίτευξη του ισοζυγίου θρεπτικών συστατικών, θα υπολογιστούν όλες οι συνεισφορές στο έδαφος καθώς και η αναµενόµενη παραγωγή, προσδιορίζοντας έτσι την ποσότητα που χρειάζεται η καλλιέργεια. Οµοίως, θα καθοριστεί ο καλύτερος τρόπος και χρόνος εφαρµογής τους, για τον οποίο πρέπει να υπάρχουν διαθέσιµες οι εν λόγω τεχνικές συµβουλές. Οµοίως, η διαχείριση της άρδευσης θα γίνεται από κοινού µε το σχέδιο λίπανσης για την ενίσχυση της επίτευξης των στόχων αυτής της πρακτικής. Σε περίπτωση που απαιτείται µία ή περισσότερες από τις παραπάνω απαιτήσεις σε αυτές τις εκµεταλλεύσεις επειδή βρίσκονται σε ευάλωτες περιοχές, σύµφωνα µε την Οδηγία 91/676/ΕΟΚ του Συµβουλίου για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, οι αρµόδιες αρχές πρέπει να θεσπίσουν τις απαραίτητες πρόσθετες απαιτήσεις».

Γίνεται προφανές λοιπόν ότι δεν θα αρκεί η παραγωγή και η παράδοση του προϊόντος για τη λήψη της συνδεδεµένης, όπως έχει γράψει έγκαιρα η Agrenda.

Παράλληλα, ενδέχεται να τεθούν και όροι για συµβολαιακή γεωργία σε προϊόντα που κάτι τέτοιο είναι σύνηθες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, η τελική λίστα µε τις συνδεδεµένες στην Ελλάδα δεν είχε οριστικοποιηθεί, αν και οι αρχές είχαν θέσει ως στόχο να παρουσιάσουν τις τελικές τους επιλογές έως τα τέλη του Ιουλίου. Από την άλλη ζωοτροφές, ρύζι, σιτηρά, σπόροι σποράς και κτηνοτροφία δεν έχουν πρόβληµα στο να πάρουν το «ΟΚ» από την Κοµισιόν, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Είδηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Τι αλλάζει στη ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ – Οι ημερομηνίες πληρωμής.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Είδηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για όλους τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Τι αλλάζει στη ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ 2023-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, EFKA, ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
ΕΦΚΑ-Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Σεπτεμβρίου 2022 – Πληρωμή
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

Πότε εμφανίζονται και είναι διαθέσιμα τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ

Ποιες ώρες εμφανίζονται τα ποσά των συντάξεων στα ΑΤΜ των τραπεζών

Μηνιαίο Ενημερωτικό Σύνταξης συνταξιούχων Δημοσίου

(Σημείωση: Οι κανονικές ημερομηνίες πληρωμής όλων των συντάξεων αναφέρονται στις παρακάτω διατάξεις)

Οι σχετικές διατάξεις για την πληρωμή των Συντάξεων
Οι συντάξεις προπληρώνονται, δηλαδή με την πληρωμή καταβάλλεται η σύνταξη του επόμενου μήνα.

Πληρωμή συντάξεων – Συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ. Επικουρικές και Προσωρινές

Νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019)

Άρθρο 34

Ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ

1. Ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) ορίζεται:

  • α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
  • β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του σε φορείς που καταβάλλουν παροχές που δεν ανάγονται σε μηνιαία βάση

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε άλλη αντίθετη διάταξη καταργείται

Άρθρο 132

Έναρξη ισχύος

Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ισχύουν από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΓΑ ΕΤΑΑ επικουρικές

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημερομηνίες πληρωμής

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (www.ika.gr) (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Σεπτεμβρίου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ (www.ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΕΦΚΑ : Τα … όπλα μας !!!

Με πέντε «όπλα» κατάφερε να μειώσει τις εκκρεμείς συντάξεις το υπουργείο Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Το προηγούμενο εξάμηνο το υπερταμείο ασφάλισης σημείωσε ρεκόρ, εκδίδοντας το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 138.946 αποφάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 89% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εν αναμονή συνταξιούχους.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκκρεμοτήτων έπαιξε ο περιβόητος «Πύργος Ελέγχου», μέσω του οποίου ελέγχεται η αποδοτικότητα εισηγητών και διευθυντών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, με τον «Πύργο Ελέγχου» κατέστη εφικτό να αξιολογηθεί η δουλειά των εισηγητών αλλά και των διευθυντών των υπηρεσιών, δηλαδή των ανθρώπων που «τρέχουν» τις εκκρεμείς συντάξεις. Στόχος, να εντοπιστούν οι «προβληματικές» διευθύνσεις και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τα ποσοστά απονομών.

Ο μήνας της Παναγίας φέρνει λεφτά στους ΑΓΡΟΤΕΣ ! Σε λίγες ημέρες η επιστροφή πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr