Είδηση -βόμβα! Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: 42χρονη νοσηλεύτρια παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

0
74

Είδηση -βόμβα! Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Νοσηλεύτρια παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου-Η 42χρονη νοσηλεύτρια παρουσίασε υψηλό πυρετό, πόνο και παράλυση στα κάτω άκρα αμέσως μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μια νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η 42χρονη νοσηλεύτρια έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου. Αμέσως παρουσίασε κόπωση και παράλυσε στα κάτω άκρα.

Την είδηση επιβεβαίωση και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο OPEN.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κύριος Γιαννάκος στο Newsbomb.gr «η νοσηλεύτρια έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ανέβασε υψηλό πυρετό και πόνο στα άκρα και παράλυση στα κάτω άκρα, της χορηγείται ειδική αγωγή και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες».

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré
Είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

 Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου, η συνάδελφός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως την χτύπησε ακόμα περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα» είπε η πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας Ν. Ιωάννου μιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος». «Η νοσηλεύτρια αυτή τη στιγμή δεν περπατά, παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό, είναι μια σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου και πρέπει η εταιρεία να το δει με τους αρμόδιους και να αναλάβει το οικονομικό κόστος».

Lock Down: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν

Πηγή: tilegrafimanews.gr