Είναι επίσημο! Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

0
102
είναι-επίσημο-τέλος-το-πρόστιμο-των-100-ε

Είναι επίσημο! Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ειδήσεις: Τον επόμενο μήνα θα αρθεί το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κα Γκάγκα είπε ότι το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο. Όταν ρωτήθηκε από πότε θα ισχύσει αυτό απάντησε: «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Για την αναστολή χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανέφερε ότι “για την ώρα δεν νομίζω ότι θέλουμε να καταργηθεί”, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πρόβλεψη προς το καλοκαίρι. Εξήγησε ότι η ζωή θα συνεχιστεί “αλλά με κοινή λογική και με αίσθημα προστασίας για εμάς και για τους άλλους”.

Για την τέταρτη δόση εμβολίου η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Την άρση του προστίμου είχε προαναγγείλει χθες και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Πριν την άρση του προστίμου αναμένεται να καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr