Εισβολή στη Βουλή ΤΩΡΑ : Ένα βήμα πριν τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο ο 58χρονος – Τι διέταξε ο εισαγγελέας

0
202
εισβολή-στη-βουλή-τωρα-ένα-βήμα-πριν-τ

Εισβολή στη Βουλή ΤΩΡΑ : Ένα βήμα πριν τον εγκλεισμό στο ψυχιατρείο ο 58χρονος – Τι διέταξε ο εισαγγελέας-Ραγδαίες εξελίξεις για τον 58χρονο που «μπούκαρε» στη Βουλή με το αγροτικό όχημά του προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ

Φωτογραφίες, βίντεο: Ευδοκία Μύτιλη – newsbomb.gr

Τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 58χρονη αγρότη που «εισέβαλε» στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ διέταξε ο εισαγγελέας. Μετά την εξέλιξη αυτή πλέον κινείται η διαδικασία για τον ακούσιο ή τον εκούσιο εγκλεισμό του 58χρονου «εισβολέα» σε ψυχιατρική κλινική.

Κατά πληροφορίες έχει υπάρξει επικοινωνία των αρχών με τους συγγενείς του 58χρονου που γνώριζαν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε καθώς κατά τις ίδιες πηγές ο αγρότης ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε διακόψει με δική του απόφαση.

Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ο οδηγός του αγροτικού στάθμευσε το όχημά του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και άρχισε να φωνάζει «θα σας ανατινάξω».

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου (1/4 γεμάτη), 2 μπιτόνια με βενζίνη τα οποία ναι μεν ήταν άδεια αλλά μύριζαν το έυφλεκτο υλικό, ένα μπιτόνι νερό.

Σημειώνεται, ότι πάνω στο όχημα ο αγρότης με καταγωγή από τη Μεσσηνία είχε γράψει, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Μαζί του είχε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Καρέ καρέ η απομάκρυνση του αγροτικού από τη Βουλή
Οι αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν το Κοινοβούλιο επενέβησαν άμεσα και πρόλαβαν να ακινητοποιήσουν το όχημα πριν τραυματιστεί ο οποιοσδήποτε.Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά.

Εισβολή στη Βουλή ΤΩΡΑ-Ποιος είναι ο 58χρονος αγρότης

Ο 58χρονος αγρότης που αναστάτωσε νωρίτερα το κέντρο του Συντάγματος, κατάγεται από το χωριό Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την σελίδα που διατηρεί ο 58χρονος στο Facebook, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, από το 2007 με αίτηση που είχε καταθέσει προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, έχει ξεκινήσει να γράφει την ιστορία του τόπου του, όπου κάθε τι νεότερο στοιχείο το αντλεί μέσα από την καθημερινότητα του:

«Αντλώ στοιχεία από το βιβλίο της ιστορίας του Αγίου Φλώρου και προσθέτω τις εμπειρίες μου από τα 22 χρόνια αιματηρού και αδυσώπητου πολέμου που διεξάγω, για να καταλάβεις καλά τι λέω θα πρέπει να διαβάσεις όλα τα έγγραφα που έχω στη κατοχή μου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ».

Όπως αναφέρει στα ακαταλαβίστικα κείμενα του ο 58χρονος από το 1995 έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας για ένα οικόπεδο που διατηρεί κοντά στις ιαματικές πηγές στον αρχαίο ναό Παμίσου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το οικόπεδο όπως υποστηρίζει προσπαθούν με τεχνάσματα να του το πάρουν οι Τούρκοι:

«Πρώτο διαμάντι είναι η ιαματική πηγή, δεύτερο ξεχωριστό διαμάντι είναι ο αρχαίος Ναός Παμίσου, τρίτο στη σειρά είναι η πηγή που πηγάζει μπροστά από το οικόπεδο μου. Πάρα πολλές άλλες πηγές υπάρχουν και καθεμία είναι και ένα ξεχωριστό διαμάντι. Τις πηγές λοιπόν αυτές οι Τούρκοι δεν τις απελευθέρωσαν ποτέ, αντίθετα τις κρατούν αιχμάλωτες και για να απολαύσουν οι έλληνες τον πλούτο που πηγάζει από αυτές πρέπει να τις απελευθερώσουμε. Όταν το 1988 απέκτησα ένα οικοπεδάκι πλησίον της ιαματικής πηγής, οι Τούρκοι που κρατούν αιχμάλωτες όλες τις πηγές μου επιτέθηκαν με σκοπό να με δολοφονήσουν και να μου κλέψουν το οικοπεδάκι. 540 χρόνια στοίχημα ήταν το 2000 χρονιά που μου κλέψανε την άδεια. Για τον Τούρκο η κλοπή του οικοπέδου αυτού. Προσπάθησαν να μπουν μέσα στο μυαλό μου και να κάνω πράγματα που αυτοί ήθελαν.

Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε όχι μόνο δεν μπήκαν στο μυαλό μου αυτοί άλλα μπήκα εγώ μέσα στο δικό τους και κατάλαβα τι μας κάνουν και που ως Έθνος μας οδηγούν σε πλήρη αφανισμό των Ελλήνων και αποικισμό της χώρας με αλλόθρησκους, Δήμαρχε με την παρούσα σου καταθέτω τοπογραφικό να μου βεβαιώσεις τους όρους δόμησης του οικοπέδου μου. Σεπτέμβριος 1995 κατέθεσα πρώτη αίτηση χορήγησης οικοδομικής άδειας και Σεπτέμβρη του 2013 κλείνουμε 18 χρόνια που το Ελληνικό Δημόσιο μου χρωστάει την άδεια μου, δήμαρχε σύμφωνα με τα έγγραφα μου είσαι άριστος γνώστης της υποθέσεως μου».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr