ΕΚΠΑ: Καταγγέλλουν καθηγητή ότι ζητούσε ακατάλληλες φωτογραφίες από φοιτήτριες

0
38
εκπα-καταγγέλλουν-καθηγητή-ότι-ζητού

ΕΚΠΑ: Καταγγέλλουν καθηγητή ότι ζητούσε ακατάλληλες φωτογραφίες από φοιτήτριες – Ζητούν την απομάκρυνσή του.

Ειδήσεις: Την απομάκρυνση καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε Μαρία Γεωργακοπούλου, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει ξεκινήσει, «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Σύμφωνα με την ίδια «οι καταγγελίες, από όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr, ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες»

Μια δεύτερη φοιτήτρια, η Ιωάννα Καρδούλια είπε ότι ο καθηγητής «έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο κοπέλας και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Την Τετάρτη φοιτητές έκαναν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή πετώντας τρικάκια και γράφοντας συνθήματα έξω από την πόρτα του γραφείου του.

Παράλληλα κόλλησαν κείμενα και σημειώματα πάνω στην πόρτα, στα οποία φωτογραφίζουν την δράση του εν λόγω καθηγητή, καταγγέλλοντάς τον για παραβατικές συμπεριφορές.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr