ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ – My Data!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023 ΚΩΤΣΟBΟΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ!!!

0
13

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ – My Data!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023 ΚΩΤΣΟBΟΛΟΣ (kotsovolos.gr), ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ (plaisio.gr)!!! – Όσα πρέπει να ξέρουν οι αγρότες!NEWS: Έκδοση τιμολογίου από τον αγρότη ή από τον αγοραστή, οι νέες υποχρεώσεις που  φέρνει το MyData

Οι παρεµβάσεις που αναµένεται να περιληφθούν σε νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με το agronews.gr, έχουν ως εξής:

∆ιασύνδεση µέσα στους πρώτους µήνες του 2024 των ταµειακών µηχανών µε τα POS των επιχειρήσεων.

Αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο των ελεύθερων επαγγελµατιών: Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκονται οι δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεµβάσεις και στους συντελεστές φορολόγησης. Για τον καλύτερο έλεγχο, θα αναγνωρίζονται µόνο οι δαπάνες που περνούν µέσα από τα βιβλία MyDATA.

POS παντού: Σχεδιάζεται η υποχρεωτική επέκταση των POS σε περισσότερες οικονοµικές δραστηριότητες καθώς σήµερα δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν POS δεκάδες επαγγελµατικοί χώροι, όπως για παράδειγµα γυµναστήρια, φροντιστήρια, χώροι στάθµευσης αυτοκινήτων, κινηµατογράφοι

∆ιεύρυνση ηλεκτρονικών συναλλαγών: Ένα από τα µέτρα στο τραπέζι είναι η πληρωµή αποκλειστικά µέσω POS των υπηρεσιών που παρέχουν συγκεκριµένοι επαγγελµατικοί κλάδοι όπως γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί.

 • Επέκταση και υποχρεωτική χρήση της ηλεκτρονικής τιµολόγησης.
 • Απλοποιηµένο τιµολόγιο: Μείωση του ύψους του απλοποιηµένου τιµολογίου από 100 στα 50 ευρώ.
 • Ψηφιακό δελτίο αποστολής: Σε πραγµατικό χρόνο θα ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδοµής, αγροτικά κ.λπ.).
 • Νέα κίνητρα για ηλεκτρονικές αποδείξεις: Θα δηµιουργηθεί νέο πλαίσιο κινήτρων για τις αποδείξεις, πιο ελκυστικό για τους φορολογούµενους ώστε να µην επιλέγουν να πληρώνουν µε µετρητά.
 • «Αppodixi»: Ένα από τα σενάρια προβλέπει την θέσπιση ειδικής φορο -έκπτωσης µε την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης αντί του αρχικού σχεδιασµού για την παροχή κλιµακωτής χρηµατικής επιβράβευσης µε ανώτατο όριο τα 1.500 – 2.000 ευρώ. ∆εν έχει ωστόσο αποκλειστεί και ο συνδυασµός των δύο κινήτρων, προκειµένου οι πολίτες να χρησιµοποιούν την εφαρµογή στο κινητό του για τον έλεγχο της γνησιότητας των αποδείξεων.
 • Επανεξέταση των προστίµων για τυπικές και ουσιαστικές παραβάσεις.\

101_3

Πρόκειται για εντελώς νέα δεδοµένα στην καθηµερινότητα των επιχειρήσεων. Κι επειδή και οι αγρότες θεωρούνται επιχειρήσεις, έχουν και οι αγρότες τις ίδιες υποχρεώσεις µε τις λοιπές επιχειρήσεις. Η ΑΑ∆Ε απαιτεί πλέον να γίνεται η διαβίβαση των παραστατικών πωλήσεων στα MyDATA, το αργότερο την επόµενη ηµέρα από την ηµέρα έκδοσης. Έτσι από 01/01/2024 τα τιµολόγια πρέπει να διαβιβάζονται στο σύστηµα των my data µέχρι την επόµενη ηµέρα από την ηµέρα έκδοσης. Π.χ. τα τιµολόγια που εκδόθηκαν  στις 20/04/2024 πρέπει να διαβιβαστούν µέχρι τις 21/04/2024 κλπ.

Αυτό µπορεί να γίνει µε τους εξής τρόπους:

 • Ο αγρότης – εκδότης τιµολογίου το διαβιβάζει ο ίδιος µέσω της εφαρµογής e-timologio της ΑΑ∆Ε.
 • Ο αγρότης να εκδώσει τιµολόγιο µέσω προγράµµατος που θα εγκαταστήσει στον υπολογιστή του.
 • Ο αγρότης να δώσει εντολή στον αγοραστή έµπορο, να εκδίδει εκείνος για λογαριασµό του [αυτοτιµολόγηση]. Συνεπώς, θα είναι ελάχιστοι οι αγρότες που θα έχουν αυτή την υποχρέωση.

Εξαιρούνται από την εφαρµογή οι αγρότες του ειδικού

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι ισχύει ό,τι ίσχυε µέχρι τώρα: για τις πωλήσεις των αγροτών του ειδικού καθεστώτος εκδίδουν τιµολόγιο αγοράς οι αγοραστές, είτε αυτοί είναι έµποροι, είτε άλλοι αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Ποιος επιβαρύνεται το κόστος των ηλεκτρονικών βιβλίων;

Ξεκίνησε η εφαρµογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Αργά ή γρήγορα θα εφαρµοστούν σε καθολική µορφή (µάλλον αργά). Το κόστος εφαρµογής τους το επιβαρύνεται η επιχείρηση αδιαµφισβήτητα. Το χειρότερο όµως είναι ότι κάποιοι από τους εµπλεκόµενους δεν έχουν καταλάβει ακόµα τι τους περιµένει, ενώ κάποιοι άλλοι λειτουργούν λες κι έχουν το αλάθητο του πάπα. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ – My Data!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023 ΚΩΤΣΟBΟΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Η γιορτή των καταναλωτών έφτασε!

Πλησιάζει η Black Friday 2023 που υπόσχεται διάλυση τιμών κυρίως στα προϊόντα τεχνολογίας, στο απόηχο του μεγάλου ντιλ της εξαγοράς του Κωτσόβολου (Kotsovolos.gr) από την ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ με τις κινήσεις που έχει κάνει, προσδοκά να κρατήσει την ισχυρή θέση της στη χώρα, αλλά και να γίνει κυρίαρχος “παίκτης” στην εσωτερική αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στόχος είναι να μετεξελίξει το δίκτυό της, στη λιανική, σε μια “πλατφόρμα” παροχής ευρείας γκάμας ενεργειακών κι όχι μόνο υπηρεσιών, με αναφορά στο “green and smart living”, σε μια πιο πράσινη, δηλαδή, και ψηφιακά αναβαθμισμένη καθημερινότητα για τον πολίτη.

Στον «αέρα» η Black Friday επικοινωνία μεγάλων retailers – marketingweek.gr

Το deal αυτό έγινε ενώ σε περίπου 20 μέρες πραγματοποιείται η Black Friday όπου τα μεγάλα πολυκαταστήματα αναμένεται να προχωρήσουν σε μεγάλες προσφορές, κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας.

Οι ηλεκτρονικές αλυσίδες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να επικοινωνούν τις μεγάλες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας και ρουχισμού. Ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν ξεκινήσει καμπάνιες με αντίστροφη μέτρηση μέχρι την black friday 2023, σημειώνει το dnews.gr.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ – My Data!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023 ΚΩΤΣΟBΟΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Μεγάλες ευκαιρίες!

Στις 24 Νοεμβρίου είναι η Black Friday, η μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων καθώς οι καταναλωτές περιμένουν πως και πως για αγορές (ηλεκτρονικές και μη) συσκευών και όχι μόνο με έκπτωση έως και 80%.

Οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών θα βάλουν σε προσφορά πολλούς κωδικούς προϊόντων.

Οι ηλεκτρονικές αλυσίδες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να επικοινωνούν τις μεγάλες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας και ρουχισμού.

Συγκεκριμένα στις φετινές εκπτώσεις της Black Friday 2023 θα συμμετέχουν οι εξής επιχειρήσεις:

 • Public (public.gr)
 • Κωτσόβολος (kotsovolos.gr)
 • Γερμανός
 • Πλαίσιο (plaisio.gr)
 • e-shop
 • Praktiker
 • Intersport
 • Zackret
 • Tsakiris Mallas
 • Triumph
 • spartoo
 • myshoe
 • Funky Buddha
 • Factory Outlet
 • Cosmos Sport
 • Celestino
 • BrandGalaxy
 • alter shop
 • Notos
  Attica.

Οι περισσότερες εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως μία βδομάδα πριν την Black friday 2023 αλλά και την επόμενη, την λεγόμενη ως cyber monday.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ:ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ – My Data!! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023 ΚΩΤΣΟBΟΛΟΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Tι ετοιμάζει το Πλαίσιο!

Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τη φετινή Black Friday και τις μεγάλες προσφορές που θα φέρει. Είσαι έτοιμος για έξυπνες αγορές;

Η Black Friday, η ημέρα που έχει συνδεθεί με τις πιο δυνατές προσφορές εκπτώσεων έρχεται. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρέπει να περιμένεις την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου για την κορύφωση των προσφορών Black Friday.

Φέτος, η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου. Σημείωσε λοιπόν την ημερομηνία διότι θα σου χρειαστεί. Πρόκειται για τη δεύτερη μόλις χρονιά που των προσφορών της Black Friday δεν προηγούνται οι άλλοτε καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Έτσι, όχι μόνο αναμένονται top Black Friday deals αλλά και το πάρτι των προσφορών να διαρκέσει για δύο τουλάχιστον ολόκληρες εβδομάδες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και τα δύο τελευταία χρόνια.

Εάν λοιπόν έχεις βάλει κάτι στο μάτι εδώ και καιρό που θέλεις να αποκτήσεις, δεν έχεις παρά να περιμένεις λίγες ακόμη μέρες για να το πάρεις στην χαμηλότερη τιμή της χρονιάς! Εάν πάλι δεν έχεις καταλήξει στο τι ακριβώς χρειάζεσαι και τι θα σου ήταν χρήσιμο για τις ανάγκες και την καθημερινότητά σου, τότε παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή ιδέα σε ποιες κατηγορίες προϊόντων θα βρεις προσφορές Black Friday. Μην ξεχάσεις βέβαια να ορίσεις ένα συγκεκριμένο budget για τις Black Friday αγορές σου, καθώς πολύ εύκολα μπορείς να βρεθείς και με προϊόντα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά αλλά και με… σπασμένο κουμπαρά.

Ας περάσουμε όμως χωρίς άλλες καθυστερήσεις σε ποια προϊόντα θα βρεις τις πιο hot προσφορές.

Smartphone
Black Friday και σούπερ προσφορές σε Smartphones κινητά πάνε μαζί! Είναι η ιδανικότερη στιγμή της χρονιάς για να αποκτήσεις εκείνο το ακριβό Smartphone που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Από παλιότερα iPhone μοντέλα έως και τις ναυαρχίδες των Samsung, Xiaomi και Huawei είναι δεδομένο ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις το smartphone που επιθυμείς στην τιμή που… επιθυμείς! Ξεκίνα λοιπόν με μια καλή έρευνα αγοράς για να έχεις εικόνα των τιμών και με το που σκάσουν οι Black Friday προσφορές μη διστάσεις να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Τηλεόραση
Οι δυνατές εκπτώσεις σε τηλεοράσεις τελευταίες τεχνολογίας δεν μπορούν να λείπουν από μια Black Friday. Έτσι, εσύ που ψάχνεις τηλεόραση έχε το νου σου διότι σίγουρα θα την βρεις σε ιδανική τιμή. Να περιμένεις εντυπωσιακές εκπτώσεις σε διάφορες σειρές τηλεοράσεων από μεγάλα brands όπως η LG, η Sony και η Samsung! Επίλεξε αυτό που αναζητάς από 4K και OLED μέχρι QLED και 8K!

Smartwatches
Τα τελευταία χρόνια τα smartwatches έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ για αρκετούς. Είτε γυμνάζεσαι και ψάχνεις για τον καλύτερο σύντροφο προπόνησης είτε απλά ψάχνεις την ευκολία στην καθημερινότητά σου, υπάρχει ένα smartwatch για εσένα. Από τα πολυαγαπημένα Apple Watches έως τα τρομερά smartwatches της Garmin και της Samsung, θα βρεις τις χαμηλές τιμές που ψάχνεις για να αποκτήσεις το νέο σου… έξυπνο ρολόι!

Desktop & laptop
Ψάχνεις μήπως για ένα νέο laptop ή ένα desktop; Μην ξαφνιαστείς όταν σου πούμε ότι η Black Friday είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα αποκτήσεις! Είτε θέλεις ένα πανίσχυρο desktop για να παίζεις τους πιο απαιτητικούς gaming τίτλους είτε επιθυμείς ένα νέο laptop για την καθημερινή σου work from home εργασία, ένα είναι το σίγουρο. Θα βρεις τρομερές εκπτώσεις σε σπουδαία brands όπως μεταξύ άλλων η Dell, η HP, η Lenovo αλλά και σε ορισμένα προϊόντα της Apple.

Φωτογραφικές μηχανές, action cameras & Drones
Η Black Friday είναι η ιδανική ευκαιρία να βγάλεις από μέσα σου τον καλλιτέχνη φωτογράφο που κρύβεις. Είναι πιθανό να βρεις σημαντικές εκπτώσεις σε DSLR και digital φωτογραφικές μηχανές μέχρι action cameras και drones. Και δεν μιλάμε για μάρκες που δεν ξέρεις. Θα βρεις πολύ καλές τιμές σε μοντέλα της Nikon, της Canon αλλά και το νούμερο ένα brand στις action cameras, την GoPro.
Δεν ξεχνάμε φυσικά και τα drones τα οποία γίνονται τα τελευταία χρόνια ολοένα πιο δημοφιλή τόσο για επαγγελματίες όσο και για χομπίστες. Είτε ψάχνεις ένα drone, ιδανικό για αρχάριο είτε ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας για επαγγελματική χρήση, περίμενε δελεαστικές μειώσεις τιμών αυτή την Black Friday!

Gaming κονσόλες
Είσαι Gamer και ψάχνεις για τη νέα σου gaming κονσόλα; Η Black Friday είναι και για σένα η ιδανική ημέρα για να αποκτήσεις το πολυπόθητο Playstation 5! Η ευκαιρία για να αποκτήσεις ό,τι ψάχνεις γύρω από το gaming πλησιάζει. Έχε το νου σου διότι πρόκειται να βρεις και τρομερά bundles. Θα χάσεις την ευκαιρία;

Οικιακές συσκευές
Πέρα από τα προϊόντα τεχνολογίας και διάφορα άλλα τεχνολογικά gadgets, η Black Friday φέρνει σπουδαίες εκπτώσεις και σε διάφορες οικιακές συσκευές. Αναμένονται δυνατές προσφορές σε πλυντήρια ρούχων, ψυγεία, φούρνους και σίδερα μέχρι κλιματιστικά, αφυγραντήρες, καφετιέρες και ό,τι άλλο ψάχνεις γενικά σε οικιακή συσκευή. Θα είναι μια καλή στιγμή να επενδύσεις στην αναβάθμιση του σπιτιού σου, αντικαθιστώντας τις παλιές και ενεργοβόρες συσκευές σου.

Έπιπλα
Η Black Friday αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία και στην αγορά επίπλων. Από άνετες εργονομικές καρέκλες και γραφεία μέχρι κομψές και χρηστικές βιβλιοθήκες, αναμένονται αρκετά καλές μειώσεις τιμών. Για εσένα που ψάχνεις να ανανεώσεις κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου η γενικά ολόκληρη την οικία σου χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Black Friday είναι καλή στιγμή για να αποκτήσεις τα νέα σου έπιπλα σε αρκετά χαμηλές τιμές.

ΑΓΡΟΤΕΣ NEA- ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023!

ΔΕΛΤΙΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ! ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ -ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2024- ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ!!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ: Διαμάχες στον ΟΣΔΕ και αναταραχή μεταξύ των υπουργών – Τι πήγε στραβά στην πληρωμή


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr