ΕΚΤΑΚΤΗ δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! STOP για την επιστροφή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

0
230

ΕΚΤΑΚΤΗ δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! STOP για την επιστροφή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ – Οι τελευταίες πληροφορίες!

Αγροτικές ειδήσεις:Έλλειψη συντονισμού ΥπΑΑΤ με ΑΑΔΕ (www.aade.gr) δεν έφερε την πληρωμή της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Την ίδια στιγμή οι αγρότες είναι στα κάγκελα περιμένοντας την πληρωμή και βλέποντας την τιμή του πετρελαίου να αρχίζει ξανά την ανοδική του πορεία.

Αν και Βεσυρόπουλος και Γεωργαντάς δήλωναν ότι μετά την υπογραφή της απόφασης με τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την επιστροφή του ΕΦΚ θα γίνει άμεσα η πληρωμή, τελικά ο Πιτσιλής είχε άλλη γνώμη. Γιατί η πληρωμή δεν γίνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά από την ΑΑΔΕ που θα υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις αφού κάνει τους ελέγχους. Έτσι η πληρωμή πάει για την επόμενη εβδομάδα, με το ΥπΑΑΤ να υποστηρίζει ότι θα μπουν από τη Δευτέρα το απόγευμα και μετά.

ΕΚΤΑΚΤΗ δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! STOP για την επιστροφή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - Τι συμβαίνει - ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

Ωστόσο διευκρινήσεις από την κυβέρνηση ζητούν οι αγρότες για το θέμα της εγγραφής στο Μητρώο. Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2021 και 2022.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και ζεσταίνονται και οι τσέπες μας !

Όπως ανέφεραν λογιστές στον ΑγροΤύπο, η υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο είναι ευθύνη των αγροτών. Ο κάθε αγρότης γράφεται στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων μια φορά με την κατάθεση βεβαίωσης από το ΕΦΚΑ ότι είναι ασφαλισμένος. Αν δεν αλλάξει κάτι στο εισόδημά του που αναγράφεται κάθε χρόνο στην φορολογική του δήλωση (για κατ’ επάγγελμα το αγροτικό εισόδημα πρέπει να υπερβαίνει το 50% του συνολικού εισοδήματος) δεν χρειάζεται να ξαναγραφτεί.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι γραφείων μελετών τονίζουν στον ΑγροΤύπο ότι πολλές ενισχύσεις Covid το προηγούμενο διάστημα χάθηκαν επειδή δεν είχε ενημερωθεί το Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Ανεξάρτητα από το εισόδημα θα πρέπει κάθε χρόνο να ακολουθούν οι αγρότες την σχετική διαδικασία και να κάνουν την εγγραφή στο Μητρώο με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Θα πρέπει το ΥπΑΑΤ να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση άμεσα γιατί πολλοί αγρότες δεν τα γνωρίζουν και θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ για την 13η ΣΥΝΤΑΞΗ και τις αυξήσεις στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ- Τι ανακοινώθηκε πριν λίγο !!!

ΕΚΤΑΚΤΗ δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! STOP για την επιστροφή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ – Τι συμβαίνει – ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ – Ολοκληρώνονται οι πληρωμές!

Ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 η καταβολή για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου από τον e-ΕΦΚΑ με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τρίτη (30/8)

Συγκεκριμένα πιστώθηκαν συνολικά 39 εκατ. ευρώ σε 189.000 δικαιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ(oaee.gr)ΟΓΑ(oga.gr)ΝΑΤ(nat.gr), ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

ΕΚΤΑΚΤΗ δυσάρεστη ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ! STOP για την επιστροφή ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - Τι συμβαίνει - ΟΠΕΚΕΠΕ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΟι ημερομηνίες και για τους υπόλοιπους συνταξιούχους

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς:ΙΚΑ(ika.gr), ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ(ika.gr), ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8

Όλα πανέτοιμα! Παππούδες και γιαγιάδες απο αύριο παίρνουν τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ- Τι θα πληρώσει ο ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr