ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : «Κληρώνει» σήμερα για σκληρό lockdown στην Αττική

0
167

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ : «Κληρώνει» σήμερα για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ειδήσεις: Στην τελική ευθεία για αποφάσεις βρίσκονται λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση για το ενδεχόμενο σκληρού lockdown στην Αττική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στη συνεδρίασή τους τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας καλούνται να κάνουν τις τελευταίες εισηγήσεις τους για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, την λειτουργία των καταστημάτων και την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική.

Το στοιχείο που φαίνεται ότι θα βαρύνει στις τελικές εισηγήσεις, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, είναι η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 25-35 καθώς παρόμοια εικόνα είχε καταγραφεί και στη Θεσσαλονίκη 15 ημέρες πριν την «έκρηξη» του περασμένου Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τα Γυμνασία και τα Λύκεια μια από τις εκδοχές που εξετάζεται είναι να υπάρξει αναπροσαρμογή στην Αττική όσον αφορά το τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές και να μην υπάρξει επιστροφή στις τάξεις των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα αν και μέχρι σήμερα για τις περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown προβλέπεται η επιστροφή στα σχολεία από τη Δευτέρα των μαθητών των Γυμνασίων.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, και το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα, να υπάρξει πρόταση για επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Για τα καταστήματα όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Παρασκευής, «η αγορά δεν μπορεί να κλείσει αλλά θα λειτουργήσει με μέτρα» δείχνοντας προς λειτουργία των καταστημάτων με click away.

«Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει ένα σχέδιο στο υπουργείο» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μεγαλύτερος πονοκέφαλος φαίνεται ότι αποτελεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία υπενθυμίζεται ότι για τις «κόκκινες» περιοχές ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Από τη στιγμή όμως που η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια με το μισό πληθυσμό της χώρας να ζει εδώ, μια απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Προς το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύσει πιο αργά από τις 6 το απόγευμα «έδειξε» το πρωί της Παρασκευής και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνοντας στο MEGA ότι «ίσως είναι προτιμότερο να έχουμε μεγαλύτερο ωράριο για να κατανέμεται ο κόσμος αλλά θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών».

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5, 534 και 800 ευρώ , ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια : Όλα τα ΝΕΑ

Τα πιο πρόσφατα ΝΕΑ για τα αναδρομικά Δημοσίου, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Αποστράτων , 534 ευρώ

Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά τον ερχόμενο μήνα – Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, 534 ευρώ επίδομα

Πηγή: tilegrafimanews.gr