Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις φωτιές

0
239
έκτακτη-ενημέρωση-από-τον-νίκο-χαρδαλ

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια – Επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 πεζοπόρα – Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση των πληγέντων – Όλες οι περιοχές που έχουν πληγθεί θα κριθούν αναδασωτέες

«Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα πύρινα μέτωπα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κύρια μέτωπα είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Στην κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού, η αστυνομία και εθελοντές.

Στην Αττική, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δίνεται μάχη να περιοριστεί η φωτιά σε μεγάλο μέρος έχει ήδη γίνει. Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Μέσα στην ημέρα αντιμετωπίστηκαν δεκάδες.

Η χώρα μας ήδη έχει δεχθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί όπως ορίζει το Σύνταγμα θα γίνει αναδάσωση.

Τέλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, την αστυνομία, το λιμενικό, τους εθελοντές, και όλους όσους συνδράμους για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr