Έκτακτο ανακοινωθέν για τους ΑΓΡΟΤΕΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ! ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 VOUCHER !!

0
38

Έκτακτο ανακοινωθέν για τους ΑΓΡΟΤΕΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) και την ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ! ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 VOUCHER (vouchers.gov.gr) !! – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΙΑΚΟΠΕΣ: Την Τετάρτη 24 Μαΐου ανακοινώθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας µέχρι τις 30 Ιουνίου για τη συµβολαιακή γεωργία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr 

Έχουμε ΝΕΑ…!! ΕΚΤΑΚΤΟ για ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ ΟΠΕΚΕΠΕ – Λίγες ώρες απέμειναν για τις ΠΛΗΡΩΜΕΣ στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΕΚΑ !!

Απόλυτα λογικό διότι για ίδιο χρονικό διάστημα παρατάθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις, η ημερομηνία λήξης της υποβολής των οποίων είναι η 31η Ιουλίου.

Θα ασχοληθούμε µε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των αγροτών, για να µην βρεθούν προ εκπλήξεων και χάσουν την έκπτωση του φόρου.

Η συµβολαιακή είναι µια έγγραφη συμφωνία ανάμεσα στα 2 µέρη: τον αγοραστή- έµπορο και τον αγρότη-παραγωγό. Τις συµβάσεις συµβολαιακής γεωργίας, ανεξάρτητα ποιος θα τις συντάξει, τις υπογράφουν και τα 2 µέρη. Μεταξύ των ανωτέρω, αυτός που στην ουσία καίγεται για να υλοποιηθεί η συµφωνία αυτή είναι ο αγρότης παραγωγός, διότι µε την ανάρτηση της σύµβασης στην πλατφόρµα θα τύχει της µείωσης του φόρου κατά 50%.

Έχουν υπάρξει µέχρι στιγµής διάφορα τραγελαφικά γεγονότα από κάποιους εµπόρους όπως: «εµείς δεν υπογράφουµε σύµβαση» ή «φτιάξε τη σύµβαση και φέρτε µας να την υπογράψουµε» ή το ακόµα χειρότερο «εµείς δεν καιγόµαστε, δικό σας είναι το πρόβληµα».

Όλα τα παραπάνω, σημειώνει στο agronews.gr o Γιώργος Παπαδημητρίου, καταδεικνύουν απαράδεκτη συµπεριφορά από τους – ευτυχώς- ελάχιστους εµπόρους, προς την πλευρά των παραγωγών. Ειδικά µάλιστα από τη στιγµή που η σύµβαση την οποία καλούνται να υπογράψουν αφορά τη χρονιά του 2022, στην οποία έχουν ήδη υλοποιηθεί οι πωλήσεις και οι πληρωµές.

Τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες:

 •   Θα πρέπει να έχουν σύµβαση υπογεγραµµένη µε τον έµπορο ή τους εµπόρους στους οποίους έδωσαν τα προϊόντα τους το 2022.
 •   Η σύµβαση θα πρέπει να έχει ηµεροµηνία σύνταξης τουλάχιστον ίδια µε την ηµεροµηνία έναρξης του συµφωνητικού.
 •   Μπορεί ο παραγωγός να πάει σήµερα να µιλήσει µε τον έµπορο και να ετοιµάσουν µια σύµβαση, αλλά η ηµεροµηνία σύνταξης θα πρέπει να είναι του 2022 ή και νωρίτερα.
 •   Ο παραγωγός πρέπει να έχει σύµβαση για κάθε προϊόν που πούλησε. Για παράδειγµα, ο κτηνοτρόφος που πουλάει γάλα και κρέας (ζων βάρος), θα πρέπει να έχει σύµβαση και µε τον έµπορο που αγοράζουν το γάλα και µε το κρεοπωλείο ή τα κρεοπωλεία που αγοράζουν το κρέας.
 •   Εάν το κρέας το πουλάει σε παραπάνω από έναν εµπόρους, θα πρέπει να κάνει τόσες συµβάσεις, όσες θα του καλύψουν τουλάχιστον το 75% της παραγωγής.
 •   Όποιος αγρότης είναι µέλος συνεταιρισµού ή Οµάδας Παραγωγών, δεν χρειάζεται να κάνει καµία σύµβαση. Το σύστηµα ενηµερώνεται από το Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισµών για το ποιοι είναι µέλη και σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα της έκπτωσης του φόρου.
 •   Όσοι αγρότες έχουν καθαρά κέρδη κάτω από 10.000 ευρώ, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούν µε τη συµβολαιακή γεωργία αφού επί της ουσίας δεν κερδίζουν κάτι, λόγω του ότι έχουν αφορολόγητο.
 •   Μην ακούτε τα παράξενα που λέει ο καθένας, µόνο και µόνο για να εντυπωσιάσει του γύρω. Εµπιστευθείτε το λογιστή σας για έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες και ενηµερώσεις.
 •   Όσοι δεν έχετε τις συµβολαιακές ακόµη, επικοινωνήστε µε τους εµπόρους και φροντίστε να οριστικοποιήσετε την έγγραφη συµφωνία, ώστε να µπορέσει ο λογιστής σας να προχωρήσει στην υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.
 •   Οι αγοραστές δεν είναι απαραίτητο  να κάνουν αποδοχή της σύµβασης, µπορούν να αφήσουν να περάσει το διάστηµα των 30 ηµερών και αυτοµάτως η σύµβαση θεωρείται αποδεκτή.
 •   Για τις παραγωγές του 2023, οι συµβάσεις πρέπει να υπογράφονται πριν την πώληση, ενώ η καταχώρηση στην πλατφόρµα πρέπει να γίνεται µέχρι το τέλος του επόµενου µήνα από το µήνα τιµολόγησης της πώλησης των προϊόντων.
 •   Για τις πωλήσεις που έχουν γίνει το α’ τρίµηνο του 2023 και δεν έχουν υπογραφεί συµβάσεις, πράγµατι αυτή τη στιγµή υπάρχει πρόβληµα. Θεωρώ ότι το προσεχές διάστηµα το αρµόδιο υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις ώστε να καλυφθούν οι αγρότες της κατηγορίας αυτής.

 Το πρόβληµα µε το ιδιωτικό συµφωνητικό συµβολαιακής

Η συµφωνία προκαταβολικά µε τον αγοραστή, δηµιουργεί τεράστια προβλήµατα. Έχει υπάρξει σύµβαση στην οποία «πάτησε» ο αγοραστής και δεν έδωσε στον παραγωγό, την επιπλέον τιµή που προέκυψε στην αγορά για τα προϊόντα του. Η ∆ιοίκηση θα πρέπει να καταργήσει την υποχρέωση της υπογραφής προκαταβολικά. ∆ιαφορετικά ένας παραγωγός µπορεί να επιλέξει να µην υπογράψει συµβολαιακή, ρισκάροντας να πληρώσει παραπάνω φόρο, από το να έχει υπογράψει συµβολαιακή και να µην λάβει την επιπλέον τιµή για τα προϊόντα του.

Έκτακτο ανακοινωθέν για τους ΑΓΡΟΤΕΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ! ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023 VOUCHER !! – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις!

Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στις 10:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων-ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως έγινε γνωστό, για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023, αντί για 1η Αυγούστου 2023 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Η επιταγή, με την οποία γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας της Β. Εύβοιας και του Δήμου Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Δικαιούχοι είναι:

– εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 05/06/2023 και ώρα 23:59, οπότε θα παραμείνει ανοιχτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ, ως εξής:

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 1,2 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 30/05/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 3,4 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 31/05/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 5,6 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 01/06/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 7,8 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 02/06/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 9,0 – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 03/06/2023

Όλα τα ψηφία – Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 04 & 05/06/2023

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Παράδειγμα 1

Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 ευρώ (2 δίκλινα Χ 67,20 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική συμμετοχή: 96 ευρώ (2 δίκλινα Χ 8 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Παράδειγμα 2

Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 ευρώ (1 δίκλινο Χ 86,40 ευρώ/ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)

Ιδιωτική συμμετοχή: 0 ευρώ

Για τα ακτοπλοϊκά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 ευρώ (55,55 ευρώ Χ 2 άτομα)

Ιδιωτική συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 ευρώ (27,75 ευρώ Χ 2 άτομα)

Συνολικά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 ευρώ

Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 ευρώ

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou.

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού. Η υποβολή των αιτήσεων από παρόχους θα είναι δυνατή από 30/05/2023 έως 05/06/2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ 2023-24 ΟΠΕΚΕΠΕ – Νέο voucher για ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2023-2024 !!!

Και αυτό ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ! Έκτακτο !!! Οι ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 2023-2027 στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr