Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

0
114

KAIΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08) η ΕΜΥ κάνοντας λόγο για επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από την Τρίτη (23/08) και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Όπως τονίζεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ανα ημέρα
Την Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr