Έκτακτο σύντομο ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία ΝΕΑ που πρέπει να φτάσουν παντού!!

0
53

Έκτακτο σύντομο ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) τα τελευταία ΝΕΑ που πρέπει να φτάσουν παντού!! – Όσα πρέπει να ξέρετε!

Αγροτικά νέα – Συντάξεις: Έως και 5% αναμένεται να είναι το νέο ποσοστό της αύξησης στις συντάξεις που θα δοθεί το 2024 στους ασφαλισμένους. Αυτό θα αποτυπωθεί στο αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ-Καταγγελία – ΦΩΤΙΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΓΑ!Πως χάθηκαν τα λεφτά – ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023!!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Επισημαίνεται πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας θα αγγίξει τα επίπεδα του 4% και ο πληθωρισμός το 5%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα αυξηθούν οι συντάξεις το 2024 στο 4,5% και σε συνδυασμό με το υπόλοιπο 0,5% (από την υψηλότερη ανάπτυξη του 2023), η συνολική αύξηση  θα ανέλθει στο 5%. Αν όμως αναθεωρηθεί προς τα πάνω και ο πληθωρισμός, τότε η αύξηση θα κινηθεί πάνω από το ποσοστό του 5% στις συντάξεις.

Η αύξηση που θα δοθεί στις συντάξεις το 2024 θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που υπολογίστηκε φέτος.  Δηλαδή θα ληφθεί υπόψη το άθροισμα πληθωρισμού και του ρυθμού ανάπτυξης του 2023 και μετά το αποτέλεσμα θα διαιρεθεί  διά 2.

Συνεπώς με βάση τα παραπάνω δεδομένα, το κέρδος που θα έχουν οι συνταξιούχοι θα είναι το εξής:

  • Πρώτον, όσοι μηδένισαν φέτος την προσωπική διαφορά θα  έχουν υψηλότερη καθαρή αύξηση το 2024.
  • Δεύτερον, όσοι έχουν υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς θα μπορέσουν είτε να το μειώσουν είτε να το μηδενίσουν όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της αύξησης.

Έκτακτο σύντομο ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!! ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία ΝΕΑ που πρέπει να φτάσουν παντού!! – Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων περνάει μέρος των καθηκόντων του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές μέτρων/υπομέτρων/δράσεων του ΠΑΑ 2014-2020.

«Φεύγουν» αρμοδιότητες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε ποιες υπηρεσίες πηγαίνουν

Όπως αναφέρεται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ σε άλλους φορείς, σύμφωνα με το agrocapital.gr είναι:

1. Για τα μέτρα/υπομέτρα/δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 (ΠΑΑ 2014 – 2020) του Παραρτήματος I της παρούσας, τον έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτήσεων πληρωμής βάσει της διαδικασίας Ι.6.4 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του ΠΑΑ 2014-2020 (Β’ 1273/2016) και την έγκριση (αναγνώριση και εκκαθάριση) των πληρωμών, για τη χρηματοδότηση των νομικών δεσμεύσεων των δικαιούχων, αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

2. Για τα μέτρα/υπομέτρα/δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της  Ελλάδας 2014-2020 (ΠΑΑ 2014 – 2020) του Παραρτήματος II της παρούσας, τον έλεγχο των δικαιολογητικών των αιτήσεων πληρωμής βάσει της διαδικασίας Ι.6.4 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του ΠΑΑ 2014-2020 (Β’ 1273/2016) και την έγκριση (αναγνώριση και εκκαθάριση) των πληρωμών, για τη χρηματοδότηση των νομικών δεσμεύσεων των δικαιούχων, αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων.

Εσκασε ΤΩΡΑ! Με…. ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΟΤΕ και Δημόσιο και ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τώρα σωθήκαμε!!ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ LIVE! Το πρώτο ΦΕΚ για ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ !!


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr