ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέθανε βρέφος δύο μηνών με κορωνοϊό

0
29
εκτακτο-θεσσαλονικη-πέθανε-βρέφος-δύ

ΣεΈνα βρέφος μόλις δύο μηνών, που νοσούσε με κορωνοϊό, πέθανε στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν για έναν και πλέον μήνα στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το μωράκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και διακομίστηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου στις 12 Δεκεμβρίου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, εισήχθη στη μονάδα νεογνών. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το βρέφος κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης.

“Τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα γιατί είναι η πιο ευάλωτη ηλικία… Απ’ ότι κατάλαβα υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον και πάλι. Μας λυπεί πάρα πολύ”, τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

Παρέμεινε για 30 ημέρες στη ΜΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κοριτσάκι αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του “Ιπποκράτειου”. Εκεί παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς να καταφέρει τελικά να κερδίσει τη δύσκολη αυτή μάχη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κοριτσάκι δεν είχε γεννηθεί πρόωρα, ενώ με κορωνοϊό νόσησε και η μητέρα του, που όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr