Εκτάκτως 850 προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω κενών που προκύπτουν από τα κρούσματα

0
122
εκτάκτως-850-προσλήψεις-εκπαιδευτικών-λ
Μαθητές φθάνουν σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας , Δευτέρα 10 Μαΐου 2021. Επαναλειτουργούν δια ζώσης τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων , ενώ η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για μαθητές , εκπαιδευτικό , διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων που όπως επεσήμανε έγινε με γνώμονα τους αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο αριθμός των τεστ που διατέθηκαν κατέγραψε ρεκόρ. Πάνω από 15.000 τεστ βγήκαν θετικά γεγονός που βοηθά στην ιχνηλάτιση.

Όπως σημειώσε, δεν υπάρχει ζήτημα με την επάρκεια των τεστ. Η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατέχει τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στο testing, που πραγματοποιούνται σε δημόσιες δομές αλλά και να παρέχονται δωρεάν σε δικαιούχους.

850 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Στα σχολεία αναμένεται να υπάρξουν κενά στους εκπαιδευτικούς, τα οποία εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας και γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνουν αναδιαμορφώσεις στο πρόγραμμα αλλά και προσλήψεις για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται σε καραντίνα λόγω νόσησης. Ήδη σήμερα προχώρησαν 850 προσλήψεις.

Παράλληλα υπάρχει πάντα η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr