Ελασσόνα: Απίστευτη απάτη με θύμα 86χρονο

0
31
ελασσόνα-απίστευτη-απάτη-με-θύμα-86χρον

Ελασσόνα: Απίστευτη απάτη με θύμα 86χρονο – Του απέσπασαν 30.000 ευρώ.

Ειδήσεις: Ένας 86χρονος κάτοικος χωριού της Ελασσόνας έπεσε αυτή τη φορά θύμα των απατεώνων που παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να χάσει – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» – 30.000 ευρώ που διατηρούσε στο σπίτι του σε σακούλες.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι δύο απατεώνες βρέθηκαν προχθές, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, στο ορεινό χωριό της Ελασσόνας προσεγγίζοντας τον ανυποψίαστο συνταξιούχο, φορώντας μάλιστα και χειρουργική μάσκα στο…πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Οι απατεώνες συστήθηκαν στον ηλικιωμένο ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και του ζήτησαν να βγάλει από το σπίτι όσα χρήματα έχει με το πρόσχημα ότι «θα καταστραφούν κατά την επιδιόρθωση» υποτιθέμενου προβλήματος «στον πίνακα της ΔΕΗ».

Ο 86χρονος τους πίστεψε, αποκαλύπτοντας έτσι ότι διατηρούσε σε… σακούλες στο σπίτι μεγάλο χρηματικό ποσό. Η απάτη καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας που ερευνά την υπόθεση.

Για πολλοστή φορά υπενθυμίζεται πως οι απατεώνες, δρώντας σε απομακρυσμένα χωριά, επιλέγουν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους ή ανθρώπους που ζούνε μόνοι, παριστάνοντας πως είναι τεχνικοί ή υπάλληλοι της ΔΕΗ δηλώνοντας ότι θα αποκαταστήσουν την υποτιθέμενη βλάβη, σημειώνει το onlarissa.gr

Δελτίο συνταξιούχων 30/3/2021: Μετά το Πάσχα αναδρομικά ενός εκατ. σε ΙΚΑ – ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ – ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού , ΚΕΑ

Έως 6/4 η πληρωμή για εισφορές ΕΦΚΑ : Εκτύπωση με κωδικούς taxisnet – Voucher 200 ευρώ

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr