Ελληνοτουρκικά: Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρενοχλήθηκαν από τουρκικές ακταιωρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

0
29

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που παρενοχλήθηκαν από τουρκικές ακταιωρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδήσεις: Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με την τελευταία να έρχεται λίγη μόλις ώρα πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Στη Μυτιλήνη δύο σκάφη της τουρκική ακτοφυλακής παρενόχλησαν και συγκρούστηκαν με δύο σκάφη του λιμενικού ανοιχτά της Λέσβου.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα δύο σκάφη του ελληνικού λιμενικού ήταν μικρές, ενώ το λιμενικό αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση.

«Μιλάμε για προσπάθεια διεμβολισμού δύο πολύ μικρότερων σε όγκο περιπολικών του ελληνικού Λιμενικού από δύο μεγάλες ακταιωρούς του τουρκικού λιμενικού που περιπολούσαν στην περιοχή. Το ένα επεισόδιο έγινε μέσα σε ελληνικά ύδατα. Στέκομαι στο πολύ συγκρατημένο tweet του κ. Μητσοτάκη που αποδεικνύει ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες στο τι θα γίνει από εδώ και πέρα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει τη σύγκρουση με Μπάιντεν, να αναδείξει την Τουρκία ως αυτόνομο διεθνή πόλο άσκησης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής. Ο Μπάιντεν αυτό δε θέλει να το επιτρέψει», σχολίασε σχετικά ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: tilegrafimanews.gr