Ελληνοτουρκικά: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

0
211
ελληνοτουρκικά-υπερπτήσεις-τουρκικ

Ελληνοτουρκικά: Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους

Ειδήσεις: Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συγκεκριμένα, ζεύγος αεροσκαφών F-16 στις 11:26 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους στα 29.000 πόδια και στη συνέχεια, στις 11:27 δεύτερο ζεύγος F-16 προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από τα ίδια νησιά στα 11.000 πόδια.

Αμέσως σηκώθηκαν τέσσερα ελληνικά μαχητικά, δύο από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου και δύο από τη Σκύρο, τα οποία σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στο ανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από τα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Την ίδια ώρα, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της γείτονος, CN-235, εισερχόμενο ανατολικά της Ρόδου και κινούμενο βόρεια, επιχειρεί να «σκανάρει» και πάλι όλο το Αρχιπέλαγος.

Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποιούνται λίγη ώρα μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Τουρκίας στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία.

Ειδικότερα, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, θέσεις που όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr