emvolio.gov.gr/app: ‘Ανοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74

0
433
emvolio-gov-gr-app-ανοιξε-η-πλατφόρμα-για-τις-ηλικίε

emvolio.gov.gr/app: ‘Ανοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74 – Πώς θα κλείσετε ραντεβού.Ειδήσεις: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 70 – 74 ετών, κατά του νέου κορωνοϊού.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69 ετών και στα μέσα Μαΐου, θα πάρουν σειρά οι εκπαιδευτικοί.Στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Η διαδικασία για τα ραντεβού

-Με γραπτό μήνυμα (SMS), εφόσον ο αιτών έχει εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχος εμβολιασμού.

-Απευθείας από τον αιτούντα με την είσοδό του στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

-Κατόπιν προσέλευσης του ιδίου ή άλλου προσώπου για λογαριασμό του στο πλησιέστερο ΚΕΠ.

-Σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

-Κατόπιν προσέλευσης του ιδίου ή άλλων προσώπων για λογαριασμό του στο πλησιέστερο φαρμακείο.

Ο αιτών μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.

-Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Προγραμματισμός ραντεβού μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr/app.

Μεταβείτε στην εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/app


Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας στο TAXISnet (Γ.Γ.Π.Σ.).

Στη συνέχεια αποδεχτείτε την πρόσβαση της εφαρμογής στα βασικά προσωπικά σας στοιχεία επιλέγοντας Συνέχεια και πατώντας το κουμπί Αποστολή.

Αν δεν διαθέτετε κωδικούς TAXISnet μπορείτε να αποκτήσετε από εδώ.


Επιβεβαιώστε ότι τα στοιχεία σας είναι ορθά. Αν κάποιο από τα στοιχεία σας δεν είναι σωστό μπορείτε να προχωρήσετε σε διόρθωση πατώντας το κουμπί Ενημέρωση Στοιχείων.

Επιβεβαιώστε την ορθότητα του Τ.Κ και του αριθμού τηλεφώνου σας. Με βάση τον Τ.Κ. θα σας εμφανιστούν στη συνέχεια τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής σας, ενώ στο τηλέφωνό σας θα σας σταλούν τα στοιχεία για τα ραντεβού σας.


Αν τα στοιχεία σας είναι ορθά πατήστε Αναζήτηση για να συνεχίσετε.Προγραμματισμός 1ης δόσης


Βήμα 1: 
Επιλέξτε το κέντρο εμβολιασμού από την αντίστοιχη λίστα.

Βήμα 2: Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από τις 07:00 έως τις 21:00
και χωρίζεται σε ζώνες διάρκειας 3 1/2 ωρών.

Στον πίνακα εμφανίζονται οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το ραντεβού σας. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ζώνη ώρας, εκτός από αυτές που εμφανίζονται με γκρι χρώμα και δεν έχουν άλλα διαθέσιμα ραντεβού.


Προγραμματισμός 2ης δόσης


Αμέσως μετά την επιλογή ημερομηνίας για τον εμβολιασμό της 1ης δόσης θα πρέπει να επιλέξετε ημερομηνία ραντεβού για τη λήψη της 2ης δόσης.

Επιλέξτε από τον πίνακα την ημέρα και τη ζώνη ώρας που επιθυμείτε.

Αφού επιλέξετε την ημέρα και τη ζώνη ώρας και για το 2ο ραντεβού, η εφαρμογή σας εμφανίζει αναλυτικά την ημέρα και την ακριβή ώρα για κάθε ένα από τα ραντεβού σας.

Επιβεβαιώστε ότι είστε σύμφωνη/ος πατώντας το κουμπί ΝΑΙ.

Έχετε χρονικό περιθώριο 2 λεπτών για να επιβεβαιώσετε τα ραντεβού σας. Αν ξεπεράσετε το χρόνο αυτό θα πρέπει να κάνετε ξανά την διαδικασία.


Μετά την επιτυχή καταχώρηση των ραντεβού σας, εμφανίζεται ο Κωδικός Ραντεβού σε μορφή QR Code. Πατήστε στο κουπί Εκτύπωση για να εκτυπώσετε τη σελίδα αυτή.

Τα στοιχεία των ραντεβού σας θα σας αποσταλούν και με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο εφόσον το έχετε καταχωρήσει.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Την ημέρα του ραντεβού θα πρέπει:

  • Να φέρετε την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων σας.
  • Να γνωρίζετε τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού σας.
  • Επιπλέον, να φέρετε τον κωδικό ραντεβού QR Code, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Opeka.Gr : Δικαιολογητικά και δικαιούχοι για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ – ΟΑΕΔ 12 προγράμματα

Έως 30/3/2021 η προθεσμία για τις συντάξεις 384 ευρώ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Voucher 200 ευρώ

534 ευρώ επίδομα , ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια : Οδηγός

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr