Εντός της εβδομάδας κρίνεται το άνοιγμα των σχολείων

0
31

Εντός της εβδομάδας κρίνεται το άνοιγμα των σχολείων – Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ειδήσεις: Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως ανακοίνωσε θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τους ειδικούς για το πλαίσιο του ανοίγματος των σχολείων.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο και τους άλλους κλάδους της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα βάσει των στοιχείων που θα έχουμε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το newsbomb.gr, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ζητώντας από όλους να τηρήσουν τα μέτρα.

«Η διατήρηση του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού κοντά στη μονάδα δεν επιτρέπει εφησυχασμό» είπε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά την κατάσταση στις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι το ποσοστό κάλυψης είναι στο 68% στην επικράτεια, 63% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι «εάν μπορέσουμε να ανοίξουμε στις 8 του Ιανουαρίου θα είναι θετικό βήμα. Τετάρτη-Πέμπτη θα οδηγηθούμε σε κάποια απόφαση».

Διευκρίνισε ότι «προφανώς μόνο τα δημοτικά θα ανοίξουν» αν και πρόσθεσε ότι «υπάρχει περίπτωση αν τα πράγματα πάνε καλά να ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες αλλά πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά».

Αντίθετα επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά «για τις 8 Ιανουαρίου πιθανόν να είναι λίγο νωρίς να ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία».

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA.

ΟΑΕΔ: Λήγει τη Δευτερα η προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ για τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Γεωργιάδης σε Αυτιά: Ίσως χαριστεί το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πηγή: tilegrafimanews.gr