ΕΟΔΥ: Το 70% των νέων νοσηλειών στην Ελλάδα οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον

0
178
εοδυ-το-70-των-νέων-νοσηλειών-στην-ελλάδ

Από το σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται στην χώρα τα τελευταία 24ωρα, η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίζεται σε ποσοστό περίπου 70% ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Παράλληλα, τόνισε ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής οφείλονται στην «Όμικρον».

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι από την ανάλυση δειγμάτων σε Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι ο μέσος όρος κρουσμάτων από «Όμικρον» είναι κοντά στο 70%.

Παρόμοια εικόνα βλέπουμε στις νοσηλείες στην Αττική, δήλωσε ο κ. Ζαούτης. Τις τελευταίες ημέρες το 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι από την μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κ. Ζαούτης επανέλαβε ότι η νοσηρότητα με την «Όμικρον» είναι χαμηλότερη και πως το ίδιο συμβαίνει και με τη θνητότητα, συγκριτικά με άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επέμεινε για την αξιοπιστία των rapid test, λέγοντας ότι σε ποσοστό 95% εκείνοι που εντοπίστηκαν θετικοί σε PCR είχαν και θετικό rapid test.

Απαντώντας για τα προβλήματα στη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ζαούτης τα απέδωσε στην «πρωτόγνωρη έκρηξη κρουσμάτων» και υπογράμμισε ότι προχωρά άμεσα η αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr