Έως αύριο οι αποφάσεις για αναδρομικά ΙΚΑ,ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, Δώρα – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

0
149
έως-αύριο-οι-αποφάσεις-για-αναδρομικά

Έως αύριο οι αποφάσεις για αναδρομικά ΙΚΑ,ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, Δώρα – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Τελευταίες πληροφορίες.

Ειδήσεις: Κορυφώνεται η αγωνία για τα αναδρομικά ενός πολύ μεγάλου αριθμού συνταξιούχων που υπέστησαν περικοπές, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafima.gr

Η κρίσιμη απόφαση για τα αναδρομικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Η συγκεκριμένη «μάχη» στο ΣτΕ αφορά αναδρομικά από κατάργηση Δώρων και περικοπές που υπέστησαν οι επικουρικές συντάξεις κατά τα μνημονιακά έτη. Οπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το ενδεχόμενο δικαίωσης των συνταξιούχων για τα αναδρομικά προκαλεί «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς θα πρέπει να αποδοθούν ποσά που υπολογίζονται έως και 2,5 δισ. ευρώ.

Η όποια απόφαση ληφθεί θα ευθυγραμμίζεται με το «επίμαχο» 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016), καθώς εκεί έχει κριθεί το σκέλος της αντισυνταγματικότητας. Όμως, για περίπου 300.000 συνταξιούχους, που είχαν προλάβει να υποβάλουν έγκαιρα αγωγές, οι διεκδικήσεις επεκτείνονται στο σύνολο της μνημονιακής περιόδου, κατά την οποία επιβλήθηκαν οι ανωτέρω περικοπές, δηλαδή από το 2012 και μετά.

Αναδρομικά: Τι θα εξετάσει το ΣτΕ

Το ΣτΕ, κατά τη «Ναυτεμπορική», καλείται να κρίνει για τα αναδρομικά τις εξής περικοπές:

Τα Δώρα κύριων συντάξεων (800 ευρώ για όλους) που καταργήθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι εάν η κύρια σύνταξη ήταν κάτω από 400 ευρώ (π.χ. αγρότες), τότε η διεκδίκηση είναι επί μικρότερου ποσού.
Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από το πρώτο ευρώ.
Κατάργηση των Δώρων στην επικουρική σύνταξη (περικόπηκαν δύο επικουρικές συντάξεις ανά έτος).
Να σημειωθεί ότι στην «πρώτη γραμμή» των συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά είναι οι περίπου 1,5 εκατ. που δεν έλαβαν «ούτε ευρώ» στις καταβολές του περασμένου Οκτωβρίου. Πρόκειται για συνταξιούχους με κύρια σύνταξη έως 800 ευρώ, που έμειναν εκτός διαδικασίας. Κυρίως πρόκειται για συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΕΤΑΑ (αυτοαπασχολούμενοι), των Τραπεζών και του Δημοσίου.

Έως αύριο οι αποφάσεις για αναδρομικά ΙΚΑ,ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, Δώρα – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Ποσά και δικαιούχοι.

Το ποσό των 10.758.621,78 ευρώ σε 3.926 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου 2021.

Οι πληρωμές αφορούν την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους, καθώς και μέτρα και δράσεις του ΠΑΑ όπως επενδυτικά προγράμματα, κομφούζιο, προγράμματα ελαιουργικών φορέων, δασώσεις, μέτρο «Συνεργασία, αυτόχθονες φυλές κ.ά.

Δείτε αναλυτικά το αρχείο των πληρωμών εδώ.

ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια και εισφορές – Συντάξεις Ιουλίου 2021 ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ

Καλοκαιρινό τσουνάμι για αναδρομικά ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο – Κοινωνικός τουρισμός 2021

Πληρωμή συντάξεων από αύριο για ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 – ΕΦΚΑ εισφορές

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr