Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Στο gov.gr μεταφέρονται ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

0
149

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Στο gov.gr μεταφέρονται ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)- ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις!

ΝΕWS: Το πλάνο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επικείμενες πληρωμές ανέλυσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μιλώντας στο Astra Tv την Τρίτη ο Ευ. Σημανδράκος τόνισε πως τα βιολογικά και η εξισωτική θα μεταφερθούν στο gov.gr, όπως έγινε και με το ΟΣΔΕ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η πληρωμή τους να τρέξει πάνω-κάτω στις ίδιες ημερομηνίες με πέρσι. Υπενθυμίζεται πως πέρσι, η εξισωτική αποζημίωση έτους 2021, πληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την δεύτερη δόση ενιαίας ενίσχυσης 2022, ανέφερε πως στόχος είναι να πληρωθεί ως το τέλος του έτους…

Όσον αφορά στα προβλήματα με τους ελέγχους μέσω monitoring, προανήγγειλε επέκταση της μεθόδου από του χρόνου σε όλη την Ελλάδα, ενώ για τις φετινές αστοχίες ανέφερε πως έχουν ανοίξει οι ενστάσεις και όποιος παραγωγός αποδείξει πως υπάρχει αστοχία στο σύστημα και στον έλεγχο, θα συμπεριληφθεί στην πληρωμή του Δεκεμβρίου.

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Στο gov.gr μεταφέρονται ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022

Σε σχέση με την πρόσβαση των ΚΥΔ στο σύστημα σημείωσε πως ίσως και εντός της Τετάρτης, θα αρχίσουν όλα τα ΚΥΔ να βλέπουν την εξατομίκευση και να ενημερώνουν τους παραγωγούς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως έμειναν εκτός α’ δόσης.

Για το νέο ΟΣΔΕ υπογράμμισε πως στόχος είναι να ανοίξει Μάρτιο, δηλαδή νωρίς.

Τέλος, για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ανέφερε πως έχουν ελεγχθεί (και προφανώς πληρωθεί) οι μισές σχεδόν. Όλες οι μεταβιβάσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ανέρχονται σε 40 με 45 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 26.000 πληρώθηκαν την πρώτη δόση, στις 19-21 Οκτωβρίου.

Επείγουσα ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ : Στο gov.gr μεταφέρονται ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ- ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2022 – Συντάξεις και επιδόματα!

Οι πρώτες αυξήσεις συντάξεων θα γίνουν ορατές τον Δεκέμβριο του 2022 πριν από τα Χριστούγεννα. Αυξήσεις αναμένεται να δουν στα ποσά των συντάξεών τους πολλοί συνταξιούχοι μετά από μια δεκαετία «παγώματος» και πολλών περικοπών.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα κινηθεί σε τέσσερα επίπεδα. Τα πρώτα αυξημένα ποσά αναμένεται να δουν οι δικαιούχοι πριν από τα Χριστούγεννα, με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου, ενώ οι οριζόντιες αυξήσεις της τάξης του 7% θα γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η οριζόντια αύξηση θα αφορά τους νέους συνταξιούχους από το 2023. Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ των αυξήσεων στους εν ενεργεία συνταξιούχους και εκείνων που θα καταστούν συνταξιούχοι από 1/1/2023 είναι πως ο υπολογισμός τους γίνεται με διαφορετικό μηχανισμό.

Η αύξηση της εθνικής σύνταξης θα συμπαρασύρει μια σειρά από μεγέθη τα οποία είναι δεμένα με την εθνική σύνταξη, όπως το πλαφόν των κύριων συντάξεων, τα κατώτατα όρια των συντάξεων λόγω θανάτου, αλλά και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, όλα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω.

Οι πρώτες αυξήσεις θα γίνουν ορατές τον Δεκέμβριο του 2022 πριν από τα Χριστούγεννα και αναμένεται να καταβληθούν:

Η έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ (σε περίπου 1 εκατ. δικαιούχους με μηνιαίες συντάξεις έως 800 ευρώ).
Με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2023, που θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα (από 20/12), άλλο 1 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Η τέταρτη ετήσια αύξηση που προβλέπεται από τον ν. Βρούτση θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου περί τις 20/12.
To πρώτο τρίμηνο 2023
Θα ακολουθήσει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους η οριζόντια αύξηση του 7%. Τονίζεται ότι τόσο η εθνική όσο και η ανταποδοτική σύνταξη αυξάνονται.

Η αύξηση έως 7% θα γίνει προσπάθεια να πιστωθεί τέλος Μαρτίου 2023, με τη σύνταξη του Απριλίου, καθώς το ύψος του πληθωρισμού και το ΑΕΠ βάσει των οποίων υπολογίζεται η αύξηση οριστικοποιούνται το 2023. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός θα γίνει γνωστός τον Ιανουάριο και το ΑΕΠ τον Μάρτιο. Πάντως η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2023.

Πότε πληρώνεται το δώρο!

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Νοείται βέβαια ότι δεν υπάρχει δέσμευση για τον εργοδότη να καταβάλλει το δώρο νωρίτερα απ’ αυτές τις ημερομηνίες. Το Δώρο Χριστουγέννων σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Επιδότηση έκπληξη έως 45 ευρώ το κεφάλι για τα αιγοπρόβατα – ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Σημαντική ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ: 15 και 25 Νοεμβρίου οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ

Σε ποιους έρχονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την Δευτέρα 31/10 – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού – τέκνων δόση 2022, ΚΕΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr