Επιμένει ο καύσωνας διαρκείας: «Καμίνι» παραμένει η χώρα

0
183
επιμένει-ο-καύσωνας-διαρκείας-καμίν

«Καμίνι» παραμένει η χώρα, καθώς επιμένει ο καύσωνας που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Aπό σήμερα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με το meteo.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για κορύφωση του ισχυρού κύματος καύσωνα, το επόμενο τριήμερο, κάνει λόγο και, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία, με τη μέγιστη και την ελάχιστη θερμοκρασία να απέχουν λίγες μονάδες. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται και η δυσφορία.

O μαθηματικός και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, είπε πως «δεν σας έχω πολύ ευχάριστα νέα» καθώς ζεστές θα είναι και οι νύχτες, αφού ο υδράργυρος δεν θα καταφέρει να πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με χθεσινές του δηλώσεις στο MEGA, είπε πως υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή 6 Αυγούστου, με τον συναγερμό να λήγει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ακόμα, ο μετεωρολόγος του MEGA ανέφερε ότι ο καύσωνας που βιώνουμε θα ξεπεράσει μάλλον, εκείνον τον καύσωνα του 1987.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr