Επιστροφή στην κανονικότητα: Διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και μουσική

0
43
επιστροφή-στην-κανονικότητα-διεύρυν

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων που έχουν απομείνει από το lockdown.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται η μουσική στην εστίαση, το ωράριο κυκλοφορίας αλλά και το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων των βαπτίσεων και των γάμων.

Λαμβάνοντας όλα τα τελευταία δεδομένα από τους αριθμούς της πανδημίας του κορωνοϊού, την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και την πορεία του εμβολιασμού οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την είσηγησή τους στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00 κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως όλα δείχνουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η μουσική θα επιτραπεί στην εστίαση.

Παράλληλα, αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα με την απαγόρευση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινά στη 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Ακόμα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός του μήνα σε νέα συνεδρίαση να αποφασιστεί και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 1η Ιουλίου.

Οι παραπάνω αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπόψιν παράλληλα πως το τελευταίο διάστημα πολλά καταστήματα δεν τηρούσαν την απαγόρευση της μουσικής.

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερα και πολυπληθέστερα είναι τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Ακόμα, ένα ακόμα μέτρο που θα χαλαρώσει αφορά στην διεξαγωγή των δεξιώσεων των βαπτίσεων και των γάμων.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr