Επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη: Προφυλακιστέος ο 37χρονος ιερέας

0
14
επίθεση-με-βιτριόλι-στην-μονή-πετράκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 37χρονος ιερέας που έριξε βιτριόλι σε δέκα άτομα στη Μόνη Πετράκη στο Κολωνάκι.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο και έγινε δεκτό από την ανακρίτρια. Ο 37χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Πήγα εκεί για να κάνω κακό στον εαυτό μου κι όχι στους άλλους, γιατί ήταν άδικο να με καθαιρέσουν. Η απόφαση ήταν προηλειμμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους Μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» υποστήριξε μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του.

Ο 37χρονος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και δήλωσε συγκλονισμένος και συντετριμμένος: «Ευθύς εξ αρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες και στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων.

Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου».

Στο σύντομο ιστορικό του απολογητικού υπομνήματος ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην υπόθεση που τον έφερε ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία. Ο κατηγορούμενος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν μια σκευωρία η υπόθεση του 2018 της μικρο-ποσότητας των 1,8 γραμμαρίων». Ο ίδιος κατονομάζει τους ηθικούς αυτουργούς της σκευωρίας και υποστηρίζει ότι γνώριζε πράγματα για τους δυο «διώκτες» του, «γνώριζα παραπτώματα όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

“Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί. Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά.

Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη πράξη, ήταν για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr