ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ

0
212

Περιεχόμενα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ (opekepe.gr)! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ (efka.gov.gr) – Όλα όσα χρειάζεται να μάθετε!

NEWS: Από το νούμερο των 250.000 αγροτών, που αναφέρθηκε ως εν δυνάμει δικαιούχων της ειδικής ενίσχυσης ύψους 60 εκατ. ευρώ για την εξισορρόπηση του κόστους αγοράς των λιπασμάτων τον τελευταίο χρόνο, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι και αυτή τη φορά, όπως έγινε με το αγροτικό πετρέλαιο, η ενίσχυση θα αφορά μόνο τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ακόμα κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, οι διευκρινήσεις που μένει να δοθούν, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αναφορικά με την επιδότηση των λιπασμάτων, είναι πολλές. Θα ληφθούν υπόψη τα τιμολόγια αγοράς των λιπασμάτων ή θα υιοθετηθεί κι εδώ η μέθοδος του πετρελαίου; Θα μπορούσε δηλαδή να υπάρξει ένα «αντικειμενικό σύστημα», με τις ανάγκες σε λιπάσματα κάθε καλλιέργειας και ανάλογα να βρεθεί ένας τρόπος επιδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με βάση τα στρέμματα που υποστηρίζουν σε κάθε καλλιέργεια.

trakter

Σε αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα κληθεί να απαντήσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχεδόν έτοιμο το πλαίσιο για το δεύτερο πακέτο επιδότησης των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών και επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του και τις υπηρεσίες του υπουργείου την πιο πρόσφορη λύση για την υπόθεση των λιπασμάτων. Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα δοθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις.

Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, εφόσον πράγματι η πρόθεση του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του 2022. Τρεις μήνες και κάτι μέρες έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τρέξουν τις απαιτούμενες διαδικασίες. Ειδικά σε περίπτωση που χρειαστεί η έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών, όπως για παράδειγμα στην ενίσχυση των κτηνοτρόφων που υποστηρίζεται με κοινοτικά κονδύλια, τότε ο χρόνος είναι λιγότερος απ’ όσο φαίνεται. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν δηλώσεις από τους αγρότες ή τους κτηνοτρόφους, που στη συνέχεια θα περάσουν από διασταυρωτικούς έλεγχους και ούτω καθ΄εξής, πρόκειται για μια επίσης χρονοβόρα διαδικασία και περαιτέρω καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις των μέτρων, θα έχουν ως αποτέλεσμα μια πληρωμή που θα γίνει υποδεχτή με αρκετή γκρίνια.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ – Μετράει αντίστροφα ο χρόνος!

Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Oι επικρατέστερες ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr) τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 -Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ! Έως 23/9 θα ξέρουν ποιοι και πως θα λάβουν την ενίσχυση για ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ- ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του  e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 

Αύξηση περίπου 6% αναμένεται να δουν από το νέο έτος οι συνταξιούχοι της χώρας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις συντάξεις τους σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.

Σαν ..εξ ουρανού ήρθε η πληρωμή ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ για ζωοτροφές – ΟΠΕΚΕΠΕ , Όλη η λίστα για τις πληρωμές στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΟΚ! 50% κάτω η τιμή στην ελιά στην Χαλκιδική ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!! VOUCHER.GOV.GR ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ….πνίγονται στα χρέη !! ΕΦΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!! Πότε θα μπουν οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr