Έρχεται παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown

0
48

Παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική και σε άλλες «κόκκινες» περιοχές για ακόμη μία εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί έως την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές και πολιτικές αρχές η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν και τα αυριανά στοιχεία από τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία εντείνει και το γεγονός πως τα 880 κρούσματα της Δευτέρας προέκυψαν από σημαντικά χαμηλότερο αριθμό τεστ από αυτόν που διενεργείται συνήθως.

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Προκειμένου να σχηματιστεί το πλαίσιο που έχουν μπροστά τους οι λοιμωξιολόγοι, πρέπει να μπει στο κάδρο και η εικόνα στα νοσοκομεία, η οποία επίσης δεν προκαλεί αισιοδοξία.

Πλέον νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.500 ασθενείς, ενώ την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς λόγω κορωνοϊού στο ΕΣΥ ήταν 1.594. Αυξήθηκαν δηλαδή οι νοσηλευόμενοι μέσα σε τρεις εβδομάδες κατά 58%.

Σε όλες τις Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ κα.) στο ΕΣΥ χθες νοσηλεύονταν 646 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 346 ήταν διασωληνωμένοι. Μόλις δύο εβδομάδες και δύο ημέρες νωρίτερα οι διασωληνωμένοι ήταν λιγότεροι κατά 100.

Στις 5 Φεβρουαρίου, και πριν ανακοινωθεί το σκληρό lockdown για την Αττική, στις Μονάδες βρίσκονταν διασωληνωμένοι 246 ασθενείς.

Χθες καταγράφηκε υψηλός αριθμός εσαγωγών. Συγκεκριμένα, εισήχθησαν 299 ασθενείς εκ των οποίων οι 179 σε νοσοκομεία της Αττικής. Τα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, “Σωτηρία”, “Θριάσιο” και “Αττικόν” δέχθηκαν τους περισσότερους ασθενείς.

Προς άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 Μαρτίου με SMS σε νέο αριθμό
Από εκεί και πέρα, πιθανό θεωρείται το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με αυστηρούς κανονισμούς από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζονται το ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν μετά την χαλάρωση του lockdown και με ποιον τρόπο π.χ. click away και click inside. Ακόμα, αναμένεται να υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές.

Για το λιανεμπόριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί νέος αριθμός στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν μήνυμα SMS για να κάνουν τα ψώνια τους.

Πηγή: tilegrafimanews.gr