Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου για όλους πριν το τέλος του έτους

0
113
Ειδήσεις: Στην Επιτροπή των ειδικών συζητείται το χρονικό διάστημα που πρέπει να έχει περάσει για την τρίτη δόση του εμβολίου. Έρχονται νέες ανακοινώσεις.

Αποφάσεις αναμένονται «πολύ σύντομα» -όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου- για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους εμβολιασμένους. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το τέλος του έτους.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας δεν έχει καταλήξει στο πόσοι μήνες πρέπει να έχουν περάσει από τη δεύτερη δόση πριν χορηγηθεί η τρίτη αναμνηστική.

Τόνισε δε πως ο εμβολιασμός με τρίτη δόση για όλους ίσως και να γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Και ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη σήμερα στις 15:00, για τα νέα προνόμια στους εμβολιασμένους και τα νέα μέτρα που θα ισχύουν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι και θωρακισμένοι έναντι της βαριάς νόσησης με κορονοϊό, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

Μάλιστα, επισήμανε πως τα μέτρα θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, και δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση για τις «κόκκινες» περιοχές.

Πηγή: tilegrafimanews.gr