Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους άνω των 50

0
52
έρχεται-υποχρεωτικός-εμβολιασμός-κα

Το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους πολίτες ηλικίας από 50 και 60 ετών εξετάζουν σοβαρά οι πολιτικές και υγειονομικές Αρχές, μετά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών.

Έπειτα από την έλευση του νέου νέου έτους είναι πολύ πιθανό να κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκουν πιο αποτελεσματικό τον οριζόντιο χαρακτήρα της υποχρεωτικότητας με βάση το ηλικιακό κριτήριο.

Αντίθετα, οι ίδιοι αξιωματούχοι θεωρούν λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους ενστόλους, τους εκπαιδευτικούς, τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους ή τους εργαζομένους στην εστίαση και στο λιανεμπόριο.

Η κεντρική στόχευση, άλλωστε, από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι να μειώσει ορατά τον κίνδυνο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, δηλαδή για όλους εκείνους που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Πρόκειται για την ίδια ηλικιακή ομάδα που βρίσκεται αφενός σε άμεση διακινδύνευση και αφετέρου χρήζει εντατικής νοσηλείας στα νοσοκομεία, δημιουργώντας πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Στον αντίποδα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει πολλούς ενδιάμεσους κρίκους από την αλυσίδα νόσησης, αφού αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τη ραγδαία επιδείνωση της νόσου, ανακουφίζοντας παράλληλα τις δομές υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας που ανακινείται τις τελευταίες μέρες στην Κυβέρνηση είναι στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή τον περιορισμό σε ανθρώπινες απώλειες, προλαμβάνοντας επιπλέον μεγάλο φόρτο στο σύστημα υγείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, καλά πληροφορημένη πηγή θέλει την υποχρεωτικότητα να τρέχει γρήγορα, δηλαδή με την έλευση του νέου έτους, με ομάδα-στόχο τους πολίτες ηλικίας 50-60 ετών και υπό την αίρεση ότι ο αριθμός των ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά για την κυβέρνηση επίπεδα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr