Έρχονται τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους 18-29

0
22
έρχονται-τα-εμβόλια-pfizer-και-moderna-για-τους-18-29

ΕΜΒΟΛΙΟ COVID: Έρχονται τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τους 18-29

Ειδήσεις:  Ανοίγουν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 18-29 οπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ενώ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα για δύο εμβόλια είτε της Pfizer είτε της Moderna.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Η πλατφόρμα  άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και αφορούσε μόνο το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ωστόσο σημείωσε πως από τις 7 Ιουνίου και ύστερα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Διευκρίνισε πως μέχρι στιγμής, και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ψηφιακό πιστοποιητικό

Όσον αφορά στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, που έκανε την πρεμιέρα του στη χώρα μας από χθες, ενημέρωσε πως το έχουν εκδώσει ήδη περισσότεροι από 81.000 πολίτες.

Ο ίδιος έκανε λόγο για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου, ωστόσο έχουν διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Τέλος αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των πολιτών που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αναφέροντας πως θα λάβουν SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το δεύτερο ραντεβού τους.

Όσοι, πάλι, δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα λάβουν επίσης ακυρωτικό μήνυμα και θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr