Ερευνητική δράση για το Ελληνικό γενετικό υλικό της αγροτικής παραγωγής

0
84

Αγροτικής παραγωγή: «Η δημιουργία μίας εμβληματικής ερευνητικής δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό, που αφορά σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και τα οποία συνδέονται με την παράδοση της χώρας μας» συζητήθηκε…

σε συνέχεια συναντήσεων με το ίδιο θέμα, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, σε τηλεδιάσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Χατζηνικολάου.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι συζήτησαν για την αναβάθμιση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Κορινθίας (Κ.Ι.Ε.Κ.) με στόχο να καταστεί ένας πιλοτικός αγρός εσπεριδοειδών που περιλαμβάνει και νέες ποικιλίες, οι οποίες θα συνδυάζουν την έρευνα με την παράγωγη ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας επισήμανε: «Είναι απαραίτητο και προτεραιότητά μας να συνδέσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την επιστημονική έρευνα που παράγεται στη χώρα και την εξειδικευμένη γνώση με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Πρόκειται για κάτι που πολλές χώρες έχουν καταφέρει και ενώ η Ελλάδα διαθέτει και τις δυνατότητες αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό δεν τα έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της γενικής γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στηρίζει τον αγροδιατροφικό τομέα με σημαντικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των Ελληνικών προϊόντων. Σήμερα, συμφωνήσαμε με την διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα να δρομολογηθεί η υλοποίηση μιας εμβληματικής ερευνητικής δράσης για το Ελληνικό Γενετικό Υλικό».

Πηγή: tilegrafimanews.gr