Έργο σύγχρονης υποδομής ύδρευσης στον Δήμο Κρωπίας

0
96
έργο-σύγχρονης-υποδομής-ύδρευσης-στο

Δήμος Κρωπίας: Ένα μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης ξεκίνησε στον Δήμο Κρωπίας. Αφορά σε εκτός σχεδίου περιοχές της Αγίας Μαρίνας, μήκους 77 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο μελετήθηκε από τον Δήμο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος έχει και την ευθύνη για την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου, το οποίο αναπτύσσεται στη βόρεια περιοχή της Αγίας Μαρίνας και περιλαμβάνει τις περιοχές Μεγάλο και Μικρό Μετόχι, Κόντρα Κούκε, Αμπελώνα-Προϊλιόπεσι, Πανόραμα, Φάρσα, Αγ. Γεώργιος, Μακριά Πεύκα και Παράδεισος.

Πρόκειται για μια παρέμβαση υποδομής ύδρευσης με υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές, που έχει εκπονήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κρωπίας και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα χαμηλών ή υψηλών πιέσεων, τις συνεχείς βλάβες στο παλαιό δίκτυο, ενώ καλύπτει και περιοχές με ορισμένες οικίες όπου δεν υπήρχε δίκτυο ύδρευσης.

Ειδικότερα, θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο δίκτυο σε άλλη θέση με νέους αγωγούς. Τοποθετείται πλέγμα σήμανσης των νέων αγωγών για την αποφυγή βλαβών από άλλα έργα που θα γίνουν μελλοντικά. Υπάρχουν προβλέψεις, για αντλητικά συγκροτήματα που θα εξισορροπούν αυτόματα διαφορές πιέσεων, δικλείδες ασφαλείας και αντεπιστροφής, ώστε εάν σημειωθεί μια βλάβη, αυτή να αφορά μικρό τμήμα του δικτύου και να μην διακόπτεται η ύδρευση σε μεγάλες ζώνες δικτύων καταναλωτών.

Ακόμη, σε όλο το μήκος του έργου θα αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός νέων πυροσβεστικών κρουνών, που θα θωρακίσουν την περιοχή από περιστατικά πυρκαγιών. Η μελέτη που υλοποιείται προβλέπει συστήματα αυτόματης ενεργοποίησης των αντλητικών συγκροτημάτων με μπαταρίες, σε περίπτωση πτώσης ηλεκτρικής τάσης ή διακοπής ρεύματος, κάτι που είναι συνηθισμένο σε μια πυρκαγιά.

Δ.Β.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr