Ερντογάν προς Ρωσία και Ουκρανία: «Βάλτε τώρα τέλος στον πόλεμο»

0
216
ερντογάν-προς-ρωσία-και-ουκρανία-βάλ

Ερντογάν προς Ρωσία και Ουκρανία: «Βάλτε τώρα τέλος στον πόλεμο»

Ειδήσεις: Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν «νόμιμες ανησυχίες», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδεχόμενος τις αντιπροσωπείες των διαπραγματευτών από τις δύο χώρες, οι οποίες θα συνεδριάσουν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα οι συνομιλίες να αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, επισημαίνοντας ότι εναπόκειται και στις δύο πλευρές «να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία».

«Η συνέχιση του πολέμου δεν θα ωφελήσει κανέναν. Η επαναφορά της ειρήνης θα ωφελήσεις τις χώρες σας, αλλά και όλες τις άλλες. εσείς, ως αντιπροσωπείες, φέρετε ιστορική ευθύνη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα», είπε ακόμη ο κ. Ερντογάν, όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα περίπου στις 10:30, σύμφωνα με την Άγκυρα, και θα διεξαχθούν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη όπου η τουρκική προεδρία διαθέτει γραφείο.

Οι Ρώσοι διαπραγματευτές έφθασαν χθες Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί καμία πρόοδος. Οι συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.

onalert.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr